31 Januari 2009

Har inte gjort något speciellt idag. Vart nere på stallet och ridit. Började rida Pärlan igår igen, efter att hon stått i 3 veckor pga skada och medicinering. Nu har jag börjat rida henne igen, och ett piggt fullblod som stått i 3 veckor är liksom ingenting kan kaxigt sitter upp på. Hon var hur som helt väääldigt pigg igår och försökte, eller iallafall höll på att slänga av mig 3 gånger. Tur att man har någolunda bra balans! Idag gick det bättre, hon tog det ganska lugnt. Kom hem, satte mig i soffan och kollade på tv. Nu har jag precis tagit bort allting från min soffa på rummet, så den ska vi hiva ut nu, vilken minut som helst! Har en toppenbild i mitt huvud om hur mitt rum ska se ut sen när det är klart! Hoppas det blir som bra som jag tror! :) Bye!


Smisk!!

Sitter i skolan och skriver ett hyllningstal i svenska b. Jag fick blackout och bestämde mig sedan för att skriva om smink. Och jag är ganska van att skriva på datorer som det kan gå lite fort ibland. När jag skumläste igenom texten jag precis skrivit upptäckte jag att jag skrivit smisk istället för smink. Tex. "Alla kvinnor mellan 12 och 100 gillar smisk" och "smisk vet hur man gör en kvinna lycklig". Haha, tillochmed min lärare skrattade åt mig! Koooonstigt va? :)


Last call for Bed!

Nej, klockan börjar bli mycket och jag ska upp till skolan tidigt imorgon. Nu börjar till och med Neo tycka att det är dags för mig att stänga ner datorn och lägga mig i sängen som han så omsorgfullt värmt upp åt mig. Underbara lilla hund. Min prins, mitt allt. Jag frukar den dagen då han inte längre kommer finnas vid min sida. Han fyller faktiskt 7 år den 21 april!


Världens underbaraste ligger i min säng och vill sova! :)

Jag vill..

..att allting ska sluta som i en "Det var en gång"-historia. Jag vill leva lyckligt i alla mina dagar. Jag vill få allt jag pekar på. Jag vill att alla hemska minnen jag bär på ska suddas ut för gott. Jag vill resa utomlands för att sen bestämma mig för att stanna där. Jag vill ha en Disney-gran på julafton. Jag vill älska på en strand under en bar himmel. Jag vill se världen. Jag vill se världen som en örn ser den. Jag vill aldrig mer känna rädla. Jag vill kunna äta precis allt med ändå aldrig behöva träna, aldrig någonsin igen! Jag vill älska alla och alla ska älska mig. Jag vill Jag vill Jag vill!

Resetips!

Här kommer lite knäppa och idiotiska tips som inte står att finna i några som helst romerska reseböcker:

10. Se upp för bilarna, man vet aldrig vilka som har bromsar och INTE!
9. Sov INTE så är du alltid uppe i tid!
8. Bli INTE glad, man FÅR inga blommor! *Give me some money*
7. Akta dig för vad du säger, det finns alltid någon som förstår ditt språk!
6. Låt INTE statyerna sjunga för dig!
5. Basta och Pasta är INTE samma sak! *Någon som vill ha pasta eller?*
4. Alla kiosker har inte vin, men i kiosken till höger längst upp på Spanska Trappan jobbar den en omtänksam man som gärna öppnar sin medhavda flaska och ger er till och med muggar!
3. Vill ni INTE bli jagade av vakter i Vartikanen, kissa innan hisskön till Kupolen!
2. Har du börjat pruta så ångra dig inte. MUERTE!
1. Lägg dig INTE på golvet under kupolen i St Peterskyrkan. STUPIDO!

Roma!

Yes, nu är jag hemma igen efter den underbara resan till Rom! Har skrivit lite dagbok när jag var där, så nu skriver jag av allting här istället!

Torsdag 22/1 - 09
Åkte hemifrån 04.20 mot Skavsta flygplats. Flyget mot Ciampino lyfte 07.05 och vi var framme i Rom 09.50. En buss tog oss till Termini, Roms "centralen". Där åt vi och tog sedan en buss till lägenheten. Packade upp och tog en liten powernap efter den tidiga uppgången. Man kan ju inte riktigt skylla på Jetlagen, eftersom att det är samma tid som hemma! Vi åt lunch hemma i lägenheten och gick sedan ut för att utforska staden lite. Det hade hunnit bli mörkt när vi kom ut, men det funkade ändå! Vi gick en hel del, bland annat till Colosseum. På väg hem till lägenheten igen så köpe vi en pizzaslice att ta med, supergod med tjock botten! gick och lade mig vid 22.30.

Fredag 23/1 -09
Andra dagen i Rom gick jag upp 09.30 och tog en promenad med mamma för att handla frukost. Vid tiotiden var det 15 grader varmt och solen sken, inte illa för att vara i Januari?  Efter en lugn och skön frukost så gav vi oss ut igen. Vi åkte till Colosseum med metron och gick runt där ett tag. Nästa mål blev Pantheum. På vägen dit gick vi förbi Vittorio Emanuele II monumentet, gjorde ett stopp och kollade lite där inne. Det fanns jättefina statyer där inne och själva byggnaden var vit och vacker. Vi satte fart igen och inom kort befann vi oss vid Pantheum. Det var väldigt vackert, fast jag hade förväntat mig mer, så mycket man hört om det. Det var väldigt vackert inuti iochförsig. Här vad det två män utklädd till gladiatorer som fick syn på mig och ville gärna ha ett litet snack med den lilla blondinen som gick förbi. Haha, Jag hann undan! Vi gick vidare till Spanska Trappan och sedan till Fontana Di Trevi. Åh, vad vackert det var! Kastade såklart i en peng i fontänen. Det sägs ju att om man kastar en peng bakom ryggen men högra handen så är det garanterat att man kommer tillbaka till Rom, och vem skulle inte vilja komma tillbaka till denna underbara stad?
Vi åkte hem och var hemma runt sextiden. Slappande av och tog en skön dusch sedan gick vi ut igen och åt på restaurangen mitt emot lägenheten. Jättegod mat, åt en underbar körsbärsglass till efterrätt, mums!

Lördag 24/1 -09
På lördagen var det min tur att leka reseledare, så jag tog på mig att få oss till Vartikanstaten. Ganska enkelt att ta sig dit faktiskt, metron från våran station till Ottaviano, utan byten till och med! Vi gick såklart in i St Peterskyrkan och upp i kupolen. Vilken underbar kyrka! Den var så fantastisk och mäktig att jag var tvungen att gå ifrån dom andra för att kunna gå tyst och verkligen njuta av allt, var helt tagen och förstummad! Är man i St Peterskyrkan ska man såklart upp i kupolen, ett verk av Michelangelo. De 537 trappstegen upp i kupolen gav en välförtjänt och fantastisk utsikt över "den eviga staden". Dom lite latare människorna betalade 20 kronor extra(per person) för att få ta hissen och slippa ca 250 av trappstegen, men icke sa nicke, det gjorde inte vi! Vi sparade 80 kronor på en härligt motion som sved rejält i vaderna! Japp, där vad 2 månaders motion avklarad! När vi kom ut igen så regnade det tyvärr, men eftersom att det ändå var 12 grader varmt så kände jag att det inte var världens katastrof! Kvällen spenderade jag framför tv:n med rosévin, tiramisú och bruschetta!

Söndag 25/1 -09
Vi åkte tidigt till Porta Portese, en loppmarknad som säg vara Roms största. Okej, stor var det med det fann ju ingenting av intresse som en normal person skulle uppskatta att köpa. Fast jag lyckades hitta en jättefin byrå, men det var ju bara att säga lycka till att få med den på planet och sedan gå därifrån! Efter detta så blev nästa mål Vartikanstaten igen. Denna gång gick vi in i Vartikanmuséerna. Tror vi stod i den där jädra kön i 45 minuter för att komma in! Och så ska man såklart gå igenom en metalldetektor, för någon kanske får för sig att ta in någon obehagligt! Ja, nej men då fick väktaren en snilleidé; "vi tar och stöter lite på lilla Lina som kommer här". Han han ungerfär med att fråga vad jag hette och kom ifrån, sen försvann jag smidigt som en katt!
Här inne var det väldigt många häftiga verk av olika personer och olika tider. Då vårat egentliga mål i Vartikanmuséerna var Sixinska Kapellet så fortsatte vi ganska omgående. Väl framme stod det skyltar om att man skulle vara tyst, man fick inte fota och inte filma. Nehe, och hur många respekterade det? Typ ingen! Inte jag heller, hihi. Marcuz och pappa åkte vidare till Olympiasatdion för att se en fotbollsmatch, såklart, så jag och mamma fortsatte gå runt lite själva, för att sedan gå ut och gå lite på stan igen, sista dagen. Vi åkte till Fontana Di Trevi för att äta glass. Inne på glassbaren jobbade 3 rätt charmiga italienare som började prata med mig så fort mamma försvann från min sida. De frågade vart jag kom ifrån, och när dom fick höra att jag var från Stockholm så sa det ena "Ah, Slussen, Gamla stan!" och när vi skulle gå ut därifrån så sa dom, nästan i kör "Hejdå, älskar dig" på svenska. Lite charmigt tycker jag! Mamma och jag begav oss sedan hemåt och jag tog en varm dusch och en välförtjänat fotbad! När killarna kom hem igen efter matchen så gick vi ut och åt. Sista kvällen i denna underbara stad. Lite tråkigt, fast å andra sidan kan det vara skönt att komma hem ibland! Plus att jag är helt säker på att jag ska komma tillbaka till Rom!
Ciao!


Colosseum


"Utsikt" från Vittorio Emanuele II monumentet.


Fontana Di Trevi


St Peterskyrkan

Packar!

Lina+Affärer= Lina köper onödiga kläder. Alltså jag kan verkligen inte sluta handla kläder, förjävligt. Men jag vill ju haaaa, haha, stackars mig! Nej, egentligen inte, man måste ju unna sig! :) Slutade skolan 09.30 sen var jag i centrum med Ida och shoppade. Åkte till stallet och gjorde iordning allting där nere och var hemma ett igen. Sen dess har jag bara kollat på tv och gjort lite mat. Roooolig dag! Nu ska jag precis börja packa. Imorgon åker jag! Planet går sju imorgon från Skavsta, så det blir till att gå upp jättetidigt imorgon, eller till och med inatt? Äsch, det spelar ingen roll, bara jag får komma iväg härifrån så är jag nöjd! :) Nehe, nu ska jag packa, blir ganska lite kläder, måste ju få plats med saker som jag köper där nere! Nästa inlägg kommer på tisdag när jag är hemma igen! Ciao! :D 


Trött!

Jag hade prov idag i receptionskursen. Gick superbra, kan ärligt säga att jag blir förvånad om resultatet blev sämre än MVG, men men, man vill ju inte hoppas för mycket! Vi fick en jättelång håltimme på ca 2½ timme, så jag och Erica pilade iväg till centrum och shoppade lite. Jag hittade en grå tight somrig kjol, (Erica har en likadan i svart!:) ) och en jättejättejättefin kortare kofta i en matt aningens mörkare himmelblå färg, superfin. Framhävde mina ögon, haha. Larvigt men sant! Sedan blev det ett litet MakeUp, prefekt för resor, och en mascara som var jättebra!
Har nyss ätit en sen middag och färgar mamsens hår + ögonbryn. Anledningen till min sena middag var att jag somnade i soffan när mamma lagade mat, och jag sov så sött så ingen ville väcka mig. Det gjorde ingenting, kan jag ju säga. Det var riktigt skönt att få ta en lite eftermiddagslur. Nu har jag precis sminkat av mig och funderar på att gå och lägga mig. Imorgon är det sista dagen i skolan, sen så åker jag! Åh, ska bli så himla roligt! Bara att komma iväg fråm tråkiga Sverige gör ju att livsgnistan tänds tusen gånger om! Nehe, nu ska jag ner och koka té, som alltid! :) Godnatt alla söta och fula!

Skitdag!

Jag har haft en riktig skitdag idag! Kom försent till skolan  och fick stressa ihjäl mig för att hinna dit innan lektionen var slut så jag iallafall visade mig där. Sen skyndade jag mig ner till stallet med buss för att släppa in hästarna, jaha, nej men då ska det börja snöa som bara helvete. Och det är en ca 15 minuters promenad till stallet från busshållplatsen! När jag kom fram så inser jag att det inte alls är jag som ska släppa in hästarna, jaha, då har jag skyndat mig dit i onödan, kunde ju ha väntat och åkt senare. Sen så är hästen sur och det blir ju inte bättre! Jag vägrade åka hem med buss igen och mamma var fortfarande på jobbet så min snälla bror kom och hämtade mig. Ja, som ni aksnek har listat ut var jag ju blöt som en dränkt katt och kall som en isad pingvin, så skulle jag ta ut hundarna också, ja, och dom sliter i mina armar åt alla håll och kanter, så då lessnade jag, släppte dom båda lösa och sket fan i om dom fick för sig att springa bort. Men, tur för mig, det gjorde dom inte. Dom fattade väl att det inte var läge.. Sen fick jag äntligen en lång skön varm dusch och la mig sen i sängen för jag var så trött. Nu har jag tagit ut mina aggressioner genom att städa. Så, jaha nu sitter jag här med Lugna Favoriter på högsta volym och försöker lugna ner mig. Får väl se hur bra det lyckas.. Är hungrig också, men för grinig för att gå ner och prata med någondär nere! Får se om jag går ner snart.. Byyye

Trist dag!

Äsch vet ni? Jag har faktiskt haft en så tråkig dag så det är så meningslöst att ens skriva om den! Jag gick iallafal upp tidigt och släppte ut hästarna, Mysigt att vara nere på stallet vid åtta på morgonen, avslappnande och ett bra sätt att börja dagen på! Och nu är det är iallafall bara bra precis 3½ dag tills jag åker till efterlängtade Rom! :) Lyllo mig va?

Saturday!

Jag har övningskört för första gången idag! Åh herregud, säger jag bara. Det gick ganska bra till slut, övade bara på att starta, stanna och lite sånna enkla saker. GUD vad svårt det är att hitta dragläget! Jaja, det kommer väl med tiden. Ska träna lite imorgon också.
Vi åkte ner till stallet, jag och mamma, efter att vi vart i centrum och letat efter ett linne till mamma. Pärlan måste ju stå nu, eftersom att hon blir medicinerad, men jag tog en promenad med henne och gjorde Jenny sällskap nör hon red. Vi gick ca 30 minuter i skogen! Och jag har en spricka i min tå, det var inte sådär jätteskönt, men men. Det gick ju iallafall. Efter stallet var det bara raka vägen hem och hoppa in i duschen, fö sen åkte vi iväg till Zeb som fyllde 20! Åt god mat och en helt underbar tårta som smakade som hallonbåtar, åh vad god den var! Eftersom att jag var så himla trött så åkte vi hem nu vid nio, och ja, nu sitter jag här och uppdaterar er om hur min dag var! Imorgon ska jag upp supertidigt för att släppa ut hästarna, sedan blir det till att köra lite till. Vad mer ska jag göra? Jo, gratta Henrik! Sen är det inget mera.. Hm, skönt, lite trist kanske.. Men jaa, skönt! :) Är jättetrött som jag tror nog att jag ska hoppa i kojs snart, hemsk va? På en lördag! Pussochannatsnusk!


Min häst är ett sto!

Var i stallet "nyss" och kollade till min lilla prinsessa. Alltså, vilken liten suris hon är. När man kommer in i stallet sticker hon ut huvudet över boxdörren och är verkligen det sötaste som finns, ingenting slår henne i söthet, och så går man fram och ska pussa henne på mulen, då blir hon Cruella DeVille och ser ut att vilja döda små valpar! Fast å andra sidan så är hon ju inte arg, hon bara låtsas, för när man väl får tag i henne och pussat på henne så blir hon glad igen! Hon är verkligen ett stoit sto, ena sekunder är allt bra och hon älskar alla, sen vänder det och hon blir grinig för att man råkade klappa för löst. Hon bevisar verkligen citatet:
 "En hingst frågar man, en valack säger man till och till ett sto får man skicka in en ansökan i 7 exemplar till."
- Kyra Kyrklund


Mitt lilla charmtroll :)

The story of Edgar Sawtelle

Tittade nyss på Oprah där dom i hennes bokklubb presenterade en bok skriven av David Wroblewski, The story of Edgar Sawtelle. Jag blev genast intresserad av boken, och försöker nu hitta den, så jag får läsa den! :)



16 Januari 2009

Vet ni vad jag kom på igårkväll? Jag fick min lön igår, och det glömde jag bort! Kan ni förstå att jag glömde att jag fick min lön? Åh herregud, vad jag kände mig duktig som inte sitter som ett litet barn och väntar på den. Kanoners, nu har jag ju pengar att göra av med igen, hihi!
Nu sitter jag iallafall, ganska så nyvaken och försöker få igång livet i mig själv genom att dunka musik på högsta volym och sjunger med så mycket jag orkar (absolut inte lika mycket som vanligt)!
Jaha, vad händer i helgen då? Jo, min förra granne fyller 20 så vi ska hem till honom imorgon och gratta honom och äta grillat. Gud vad gott det ska bli! har inte ätit grillat på länge (såklart, det är ju vinter)! Och sen på söndag fyller Henrik, mitt ex, 20. Funderar på att ringa och gratta honom. Det är ju såklart nästan en självklarhet att jag vill göra det, men jag har inte pratat med honom på 3 veckor. Känns jättejobbigt, och jag vet inte vad jag ska göra. Han var ju den största delen av mitt liv i 2 år, och så nu pratar jag inte ens med honom. Förjävligt om jag säga som det är (Läser du det här inlägget, Henrik, så vet du att jag faktiskt också vill hålla kontakten, och jag hoppas vi kommer göra det, för du är en helt underbar person och jag kommer såklart alltid älska dig på ett eller annat sätt)! Får väl se om jag tar modet till och ringer..
Sen vet jag inte vad som händer. Ganska skönt att för en gång skull ha en helg som nästan är oplanerad. Nu ska jag återgå till mitt musik-dunkade-högljud-sjungande uppvakningsteknik. Ha en bra dag!

15 Januari 2009

This is not what I do, it's the wrong kind of place to be thinking of you. It's the wrong time for somebody new.
It's a small crime and I've got no excuse. Is that alright with you? To give my gun away when it's loaded. Is that alright with you? Because if you don't shoot it how am I supposed to hold it?

Hemma igen..

..efter en låååång dag med Erica! Hon drog ju iväg mig till centrum igen för hon ville också ha sånna skor som jag köpte. Jaha, nej men då fanns det ju inte i hennes storlek här i Haninge, så det bar vidare till Farsta Centrum. Där hittade vi som tur hennes storlek och hon köpte dom. Vi fortsatte sedan att kolla runt lite och jag hittade ett par jättesöta örhängen, på rea också. Ibland har man tur! Vi satte oss sedan och tog med liten paus på ett café och Erica åt årets första semla. Lite för tidigt för mig, så jag tog en prinsesstårta. När vi laddat upp så fortsatte vi igen, och vi var inte hemma förrens vid halv sju! Jaja, det var ju rätt mysigt, även fast vi var ute länge. Nu ska jag ner och äta. får se om jag skriver ett inlägg till idag, eller om ni får vänta till imorgon! :) Pusspåer!


Erica ska slå in en present till hennes lillebror!


Vårat extremt nyttiga fika! (Ni anar inte hur god tårtan var!)

Underbart väder!

Åh vad härligt väder det är ute, hörrni! Man blir verkligen så mycket piggare av lite solsken. Onsdagarna är ju väldigt sköna dagar för mig nu. Jag börjar skolan 08.00 och slutar 09.30, ingenting man klagar på direkt! Jag gick upp till centrum efter skolan, själv för en gång skull, och kollade på skor. Och eftersom att jag är som jag är, så köpte jag ju såklart 2 par. Det blev två par jättesnygga pumps, ett par mörka vinrödsaktiga lite högre, och ett par ljusbruna, lite lägre. Blev jättenöjd med dom! Unnade mig lite sushi också, så jag köpte med mig det hem och åt, supergott!
Och sen, eftersom att det var så himla fint väder, så tog jag med mig hundarna ut och lät dom leka lite samtidigt som jag passade på att fota lite! Nu ska jag iväg med Erica till centrum, hon blev så avundsjuk på mina snygga skor som jag hade köpt, så nu drar hon med mig upp så hon också hittar snygga skor! :)


Dessa skor är faktiskt mörkare än vad dom ser ut att vara på bilden!


Fakta om mig!

  •  Mitt fullständiga namn är Lina Solveig Wilhelmina Källqvist, men ibland "glömmer" jag Solveig!
  • Jag är född 13 December 1991.
  • Jag kallas för Linis, Linus eller Kjelle(Källe).
  • Jag skulle egentligen heta Karolina och mamma ville att jag skulle kallas för Lina, sen döptes jag till det istället.
  • Jag är född på "otursdagen" Fredagen den trettonde.
  • Jag är löjligt rädd för sprutor, svimmar till och med.
  • Jag har tvångstankar om att aldrig gå på runda brunnar, inte bara A-brunnar. 
  • Varje klockslag som är jämnt, t.ex 12.12, 20.20, 22.22, så önskar jag mig någonting.
  • När jag önskar mig någonting blundar och och håller båda tummarna samtidigt!
  • Jag har otroligt svårt att bli riktigt kär i någon.
  • Jag är väldigt envis, och får oftast som jag vill.
  • Jag tänker väldigt mycket, på alla möjligt saker.
  • Jag är nästan beroende av att ha olika saker i munnen, t.ex tuggummi, sugtabletter m.m.
  • Jag är naturligt blond, inte färgat!
  • Jag har en väldigt speciell humor.
  • Jag har två underbara hundar, båda är Golden Retrivers.
  • Jag kan prata ganska mycket om oväsentliga saker.
  • Jag älskar att fota, och med rätt kamera är jag bra på det också!
  • Jag är en mästare på att ändra samtalsämne mitt i en disskution.
  • Jag är allergisk mot laktos.
  • Jag får ångest när jag tänker på stora förändringar i mitt liv.

Det var lite fakta om mig, som absolut inte all vet om, inte ens mina närmaste kompisar! Det här var ungefär allt jag kunde komma på nu, kanske fyller på listan om jag kommer på något mer senare! :)


12 Januari 2009

Jaha, hur har min måndag sett ut då? Jo såhär:
Jag vaknade 09.30, tog en varm skön dusch. Sedan klädde jag på mig och satte mig i lugn och ro framför datorn för att sminka mig och lyssna lite på musik. Jag gick till ner till busshållplatsen 10.15 och tog bussen som gick 10.25. Väl på skolan så hade vi en förberedande "intervjuv" inför praktiken. Våra mentorer låtsades vara arbetsgivare och vi fick komma in på bokade tider och det gick till som en riktigt anställningsintervju. Jag är alltid nervös, speciellt när dom börjar be en berätta om sig själv, det tycker jag är otroligt jobbigt! Vad ska man säga? Vad vill dom att man ska säga? Vad vill dom höra? Vad tycker dom? Herregud, vad det är krångligt. Menmen, jag berättade lite allmänt som namn, ålder, utbildning, fritid, framtidsplaner och sådär. Det gick faktiskt otrolig bra, och jag fick jättebra feedback som jag verkligen fick mitt självförtroende att höjas ungefär 10 steg! Känns verkligen bra att börja dagen med att få beröm! :)
Sedan var det lunch, och efter den började våran hotellektion som är på 2½ timma, suuuperkul (Hoppas några uppfattade ironin där, annars har jag totalt misslyckats)!
Efter skolan slutat skyndade jag mig upp till polisstationen för att möta pappa och fixa ett nytt pass inför Italienresan, längtar verkligen! Cassandra gjorde mig sällskap och efter att jag var klar med passet så gick vi ner till centrum och kollade på lite kläder. Jag hittar ju alltid saker som jag vill ha när jag egentligen är och bara ska kolla, tur att lönen kommer på torsdag! Jag köpte iallafall en lång stickad tröja, och en halvlång supersnygg lila top! Jag tycker faktiskt om lila, ni som känner mig vet att jag sen ett år tillbaka ungefär, har börjat köpa kopiöst många plagg i olika lila nyanser! Men det är så snygg så det gör inget! :)
Nu har jag precis varit på en promenade till solariet, och sedan tog jag, bara för att vara duktig, en extra lång väg hem! Det är ju så skönt att vara ute och gå, speciellt när det är lite sådär småkyligt och mörkt. Nu sitter jag och latar mig framför datorn och snart ska jag nog gå och lägga mig! God natt allihopa! :)

Middag och färg på händerna!

Gårdagen var ganska fartfylld för min del igår. Jag blev utsedd till den som planerade kvällen, så jag var bombarderad av samtal och mess! Lyckades iallafall åka ner med min kära mor till den där pysselaffären jag berättade om, som jag och Sandra var inne i i onsdags! Jag köpte ett sött litet smyckesskrin i neutral pappfärg, en burk hobbylack i färgen Gammelrosa, rubb-on dekorer! Sedan åkte vi ner till stallet direkt efter för att kolla till Pärlan, ge henne medicinen och släppa in hästarna. Hon ska ju ha 2 mediciner, var av en man ger som en spruta! Och jag som är så himla spruträdd, klarar verkligen inte av sprutor, jag svimmar till och med när jag får sprutor! Men igår tog jag tjuren vid hornen och gav häststackarn sprutan! Usch, vad stor nålen var, höll på att dö! Menmen, det gick faktiskt bättre än vad jag förväntade mig. Jag gav henne en spruta och kände inte av någonting alls! :)
Sedan skyndade jag mig hem, hoppade in i duschen och sedan åkte jag in till stan för att träffa några kompisar! Jag, Erica Ida, Cassandra, Tim, Johan och Jan gick och åt på El Amir vid Centralen. Vi hade det jättetrevligt! Tror vi var där nästan 3 timmar! Riktigt bra priser vad det också! Jag åt en tre-rätters plus två drickor och betalade endast 221 kronor för detta! Tror dock att dem missade en del på notan..too bad! De hade världens godaste cheesecake som efterrätt med citronsorbet och hallonsås, supergott! Vi satt och pratade och disskuterade allt från himmel och jord, medans vi åt och drack. Verkligen en kväll som måste göras om! Meningen var att vi skulle gå på bio efteråt, men vi struntade i det och satt kvar istället, det var så mysigt. Ericas snälla mamma kom och hämtade Erica mig och Johan, och jag kom hem snabbt och bekvämt, hoppade ner i sängen nästan direkt när jag kom hem!

Idag har det verkligen varit en riktigt vilodag! Jag vaknade och åt frukost, sen har jag suttit i soffan och slappat heeela dagen! Eller ja, jag har ju faktiskt pysslat också! Dom sakerna som jag köpte igår har jag använt och gjort ett superfint smyckesskrin av! Jag blev så nöjd att jag inte kan sluta le när jag tänker på hur fin den blev! Att jag fick målarfärg över händerna och byxorna var något kan kunde vara utan, men det blir lätt så när det målas. Lina+Färg(eller något annat kladdig/blött) = inte längre ren!

Smyckesskrinet framifrån


Smyckesskrinet uppifrån

9 Januari 2009



Jag bli så himla ledsen när jag ser Friends-reklamen på tv, både den nya med den jättesöta flickan som går i sin skola och sjunger, och ingen bryr sig om henne, ingen ser att hon finns. Och så såklart den gamla med pojken som kommer hem med sin ryggsäck varje dag, och ryggsäcken är fylld med elaka ord som han fått höra under dagen, och så äntligen fick han höra ett Hej en dag! Tänk att det finns så himla många barn, och ungdomar för den delen, som blir mobbade varje dag! Och tänk hur svårt dom har det att komma till skolan varje morgon med en klump i magen, eller att till och med må så dåligt att de inte ens vill gå till skolan, utan stannar hemma efter att föräldrarna har gått till jobbet! Mobbing är verkligen ett av de största problemen som finns i vårat svenska samhälle, och det är ett problem som inblandar i princip alla. Har man inte ett barn som är utsatt för mobbing så han man nästan garanterat ett barn som är med och mobbar någon eller som iallafall är åskådare till mobbningen av någon annan, och som inte vågar säga eller göra något. Det är nästan, eller för att vara riktigt pessimistisk, så är det helt omöjligt att stoppa mobbing. Barn, speciellt i lågstadiet (årkurs 1-5) är rent ut sagt ofta elaka. Den behöver inte handla om slag och sparkar. Det fysiska kan man överleva, beroende på hur illa det är såklart. Men just det psykiska mobbingen, som att bli utfryst, ignorerad, undvikt och höra suckar och få menande blickan när man går förbi är något som ofta sätter igång egna tankar hos den utsatta som t.ex "Varför undviker dom mig, är jag inte tillräcklig för att få synas" Och andra liknande tankar. Verbal mobbning är nog den typer som ofta sätter fasta spår i den utsattas liv. Blir man utsatt på det sättet, att andra håller på och kasta smutsord på en, skvallrar och sprider rykten, falska eller sanna, och anklagar en för saker som inte ens har med den utsatta att göra egentligen, så är det nog väldigt svårt och kan ta lång tid innan den utsatta kan känna sig trygg igen, och kunna lita helt på nya kompsar som den träffar.
Vårat samhälle är ju nästan uppbyggt på elektronik av alla olika typ, vi har datorer med internet, vi har mobiler och skickar sms, och alla möjliga saker har barn nu för tiden. Då har det ju såklart uppstått en ny typ av mobbing, och ni kan nog lista ut vad för någon! Jo, den såkallade e-mobbningen, såklart! Det handlar om verbal mobbning som sprids via sms, mms, mail, msn och alla andra olika komunikationsmöjligheter.

Jag kommer ihåg när jag gick i 2an eller 3an och Friends kom till våran skola och hade föreläsningar och man skulle ha 2 "friendskamrater" i varje klass, och jag, som ni kanske har märkt med det här inlägget, är väldigt engagerad i den här mobbningsfrågan, vilken jag även var då, blev ju såklart en "friendskarmat", redan så tidigt! Jag tycker verkligen att ett barns uppväxt ska innehålla utbildning, och farmförallt moralisk utbildning, vad är okej och inte? Så jag har sagt det här hur många gånger som helst till min mamma; Jag ska verkligen uppfostra mina barn på ett sätt som gör att dom förstår och tar in att mobbning är inte okej, aldrig, inte på något sätt, och kommer aldrig att vara okej för någon! Det här är en väldigt viktign fråga för mig och jag kommer verkligen engagera mig till max om tillfälle finns!

www.friends.se kan man hjälpa till att stödja deras kamp mot mobbning, eller så kan man bara gå in på deras hemsida och läsa om Barns rättigheter, ställa frågor och förhoppningsvis förstå lite bättre!


Mitt "häst"liv.

Satt och kollade på lite bilder, upptäckte att jag har massor av gamla hästbilder, så då tänkte jag att jag ska ladda upp lite bilder här och göra en lite resumé!  Först kommer lite information om mitt "hästliv":
 Jag har ridit sen jag var 5 år, alltså i 12 år! Jag började på en liten 4H-gård här i Haninge som heter Skutans Gård, därefter började jag rida på Haningebygdens ryttarföening ( Blåkulla), jag fick egen häst och red kvar på Blåkulla tills jag insåg att det jag otroligt jobbigt att rida på ridskolan och samtidigt ha egna hästar att ta hand om. Jag har vart ute och tävlat en hel del, speciellt med min förra tävlingshäst, som jag var uppe i LA-nivå på i hoppning. Efter att vi sålde honom blev jag tvungen att ta en paus från hästarna, då jag fick olika typer av skador av ridningen. Jag började senare på Tyresö Ridklubb där jag precis har slutat, då jag för ett halvår sen började rida ett 4-årigt fullblod, Pärlan, som nu är 5 år, ochg det blev för jobbigt att fortsätta på ridkolan också. Nu rider jag min lilla pluttjäst Pärlan som ni nog kunde lista ut. Planerna är att träna upp henne, och sedan få ut henne på tävlingsbanan. Längtar efter att tävla, har inte gjort det på 2½ år! Men snart så kommer jag ut med Pärlan, hoppas jag!
Här kommer lite bilder:



Här är en bild på min allra första häst. Han var en Islandshäst som hette Villingur frá Grænemyri, kallades för Ville. Honom hade jag mellan jag var 11 och 13 år. Både jag och mamma red Ville!


Eftersom att jag är en tävlingsryttare innerst inne så fick jag en tävlingshäst samtiidigt som vi hade Ville, man kan nästan säga att jag hade 2 hästar där ett tag, innan jag sakta men säkert slutade rida Ville och fokuserade på min nya hopphäst. Dom här 3 bilderna ovan är bilder på min första tävlingshäst, Sleaty Lad, som kalldes för Laddie. Laddie är importerad från Irland och är född 1994. Jag var 12 år när jag fick honom, och dagen vi skrev på ägarkontraktet var den bästa dagen i mitt liv!  Honom hade jag till jag var 15, då vi sålde honom eftersom att jag fick problem med både rygg och knä. Där tog jag ett avbrott i ridningen och framförallt tävlandet, i ett helt år, det jobbigaste året jag vart med om.



Efter att vi hade sålt Laddie så började min mamma att rida hennes kompis islandshäst. Hon hade även en liten ponny som hennes barn red ibland. Här är jag och ponnyn som hette Axel som jag körde ett tag då mamma red islandshästen som även jag red lite då och då.


Här har vi då Pärlan, eller Hillary's Pearl som hon faktiskt heter. Ni ska har läst bloggens andra inlägg vet att det är den här hästen jag har och rider nu! Pärlan är ett 5-årigt fullblod som jag håller på att träna, och ska förhoppningsvis komma ut på ngn lättare unghästtävling nu i vår! :)

Idag händer allt!

Det verkar verkligen som om allting roligt händer idag, tur för mig! Det började med att mamma ringer på lunchen och frågar om jag vet vart jag har mitt pass. Ja, så visar det sig att vi ska åka till Rom, redan nu j den 22 januari! Sen pratade jag med söta lilla Sandra och bestämde att vi ska träffas några tjejer nu i helgen, äta och dricka gott och prata om någon eventuell resa i sommar! Och på idrotten så bestämde vi att vi ska till Kungsberget nu i början av februari och åka skidor och ha det mysigt, ska bli kul, har inte åkt skidor på över 6 år, så håll tummarna för migl är ni gulliga! Och så alldeles nyss ringde Erica mig och berättade om att dom hade ringt från Model House och hon frågade om jag ville följa med på lördag förmiddag för att sminkas och fotas i deras studio, superkul! Hoppas att allting håller sig nu, för då kommer början på det här året vara helt underbart! Nu är det bara 3 saker som jag saknar, men det är min lilla hemlis! :)


Åh vad underbart det ska bli att befinna mig här om bara 2 veckor! :)

2009's första skoldag!

"Dagen" började med en jättemysig natt. Neo, min lilla vovve blev utbytt mot en annan sängvärmare, hihi, så han var inte sådär jätteglad på mig idag, men jag var iallafall glad!  Vaknade tidigt och skickade iväg sängvärmaren till jobbet och somnade om i min uppvärmda sköna säng. Det var ju meningen att det skulle vara första dagen i skolan idag för mig och jag började klockan åtta med Engelska B och slutade efter den, så jag skulle vara i skolan i 1½ timme bara. Så kommer jag till skolan och ser några tjejer från klassen stå och prata med rektorn. Jaha, då visade det sig att våran lärare var sjuk så vi hade ingen lektion, "varför gick jag upp imorse" var det enda som snurrade i mitt huvud just då! Jag Cassandra och Ida bestämde oss iallafall för att för att vänta på lunchen i skolan och åt lite. Sedan drog jag med dom upp till centrum där jag köpte en jättemysig tröja och Ida köpte lite sena julklappar till hennes pojkvän. Uppe i centrum träffade vi Sandra som gick runt för sig själv, så hon gjorde oss sällskap, och efter att Cassandra åkte hem så åkte jag och Ida med Sandra till Åbyplan i Västerhaninge där vi var inne i en pysselaffär, där fick jag en massa inspiration och Sandra visade mig massor av fina saker, så dit ska jag dra med mig mamma på lördag, hade jag tänkt! :)
Sen bar det av hemmåt och jag tog en långpromenad med hundarna och sedan somnade så skönt framför tvn. Hade helst velat åka ner till Pärlan idag för att kolla hur det var med henne, hon hade nämligen blivit sämre och vi fick ta ut vetrinären igår, som gav henne två sprutor, smärtstillande och antiinflamatoriskt. Stackars Pärlan, hon ville verkligen inte gå, så ont gjorde det på henne.. Hon var iallafall bättre idag, så jag hoppas att all medicin gör nytta nu!
Snart ska jag sova, så vi hörs imorgon! Nattinatt!

Spontanitet när den är som bäst!

Det är ju så underbart att ibland få den där möjligheten att vara spontan och bara göra något helt oplanerat, varesig det är att springa en mil eller åka jorden runt!
Igår låg jag iallafall så skönt i soffan och kollade på 2½ men, när min kära vän Erica ringer mig och frågar om jag vill följa med hem till Andreas. Visst säger jag, går upp och byter och, sminkar mig och ringer till Sandra för att höra om hon är där redan. Sedan bar det iväg, och jag ångrar det ju knappast! Det var jättetrevligt, träffade både gamla vänner och nya människor där, verkligen kul! Och eftersom att jag inte ville åka hem själv (Erica och Johan gick hem till honom) med nattbussen så stannade jag och *** kvar och sov över där. Den mysigaste natten på länge, kan jag ju säga, men no more! :) Åkte hem i förmiddags, var hemma vid halv två ungefär, och jaa, sen har jag inte gjort så mycket. Pärlan har ju fått feber som sagt och är jättehängig, så det blev ingen träning idag, ska väl åka ner och kolla till henne lite alldeles snart, kanske åker förbi till Hässlingby Gård och kollar på träningen iallafall! :) Tjingeling!

Både Pärlan och Lina är hängiga

Jag har varit lite sådär halvdan nu i 2 veckor, varken sjuk eller frisk. Alla vanliga symptom på en vanlig vinterförkylning, men jag har inte feber, vilken jag otroligt sällan får. Och eftresom att jag aldrgi blir frisk så är jag så himla deppad. Inte bara av den anledningenl, men en av dom är ju såklart förkylningen..
Idag var även Pärlan hängig, hon ville inte äta, så vi tempade henne. Det visade sig att stackarn hade 39.5 i temp! Var bara att ringa veterinären och ställa ut henne i hagen, åker ner senare ikväll och kolla till henne, hoppas hon är piggare då! Så så är det.. Nu vill jag bara krypa ner i soffan igen och kolla på film och dricka varm choklad! 

Min helg!

Jag har försökt få upp ett inlägg i lördags om min fredagkväll vilket misslyckades, så här kommer en helgresumé;
I fredags var jag ute på stan med Stephanie, vi handlade lite kläder, jag köpte, och håll i hatten nu.... 2 bh:ar! Suprice, haha! Köpte även 2 par trosor och en jätte fin tjock lång stickad tröja. Sedan var vi och åt, jag åt sushi och Stephanie åt kycklingspett i jordnötssås. På restaurangen träffade vi ett par från Skåne som var jättetrevliga. Killen lärde oss att äta med pinnar, jätteskoj! Man har ju faktiskt ett begränsat antal hjärnceller och jag har liksom aldrig velat slösa bort dom genom att lära mig äta med pinnar, men nu så, nu kan jag det! :)
Sedan gick vi och såg filmen Australia på bio, den var 2,45 timmar lång, och det kändes, men det var otroligt bra, tycker jag. Verkligen värd att se igen! Vi åkte hem och pratade lite skit, sedan tog vi en promenad upp till Haninge centrum, där vi satt och väntade på bussarna. Ungefär där tog väl dagen slut för min del! Nje, satt hemma framför tvn men familjen och kollade klart på Jakten på juvelen eller vad den hette, en gammal film..
Lördagen var inte sämre det, var först på stallet och tog en snabb tur i skogen med Pärlan, skyndade om hem och gjorde mig iordning. Sedan kom Totte, min kusin ,och hämtade oss och körde oss till min farbror och hans sambo som fyllde år. Där åt vi en jättegod chiliconcarne med ost- och vitlöksgratinerade bröd, supergott! Vi drack och hade jättetrevligt, en riktigt lyckad kväll, även fast man tillbringade den med bara familj och släkt och inte kompisar!
Och så kommer vi slutligen till idag, söndagen. Jag löd bibel (Och den sjunde dagen vilade han) idag, eller ja, iallafall måttligt. Var nere på stallet och frös häcken av mig, det var ju 8 minus, om man ska tro på vad bilen säger! Efter stallet tog jag ett varmt skönt fotbad och somnade i soffan, åt middag och sedan lite räkor och kollade på film, en riktig slapp(halv)dag!


Söta Stephanie på Tunnelbanan


Stephanie tar på sig sina nya benvärmare på restaurangen, haha

Väntar och väntar..

Sitter nu vid datorn och väntar på att Stephanie ska komma hit. Vi ska in och kolla på bio, kanske kolla lite kläder och äta ngt gott! Det blev Australia som vi ska se, den verkar jättebra! Ska bli kul att komma ut lite, har inte vart på bio på jättelänge känns det som.. Senast var nog i somras i Skåne, tror jag.. Skriver väl mer när jag kommer hem, om jag kommer hem. Vi ska väl försöka hitta någon fest också, är fortfarande på festhumör efter nyår! :)

Underbara 2008..

..är äntligen slut och har lämnat plats åt det nya året som ska bli tusen gånger bättre! Jag ska verkligen lägga ner hela det här året på mig själv, jag ska bara unna mig det bästa, ta hand om mig och alla underbara människor som står runt omkring mig. Glömma alla jobbiga minnen som finns och skapa nya härliga minnen, glömma människor som sårat och svikit mig, som inte vart där vid min sida som dom lovat, och som inte ställde upp då det behövdes!
De sista timmarna på 2008 spenderade jag med mina älskade vänner. Vi hade superkul hemma hos Louise, drack och åt chips och grönsaker med dipp! Vid tolvslaget gick vi ut och kollade på fyrverkerierna och den smällgalna Stephanie tände på några egna raketer också. Sedan förde natten oss vidare till Västerhaninge, hem till Robin, här var väl klockan runt halv två, och vi stannade där till fyra ungefär. Det var ganska lugnt där, men väldigt trevligt! Inga detaljer lämnas ut, tyvärr! ;) Mysigt var det iallafall!
2009's första dag spenderade jag sovandes i fotöljen halva dagen och var sedan nere hos Pärlan och red ut. Mysig start! Imorgon ska jag försöka få min kära far att hjälpa mig spackla väggarna i mitt rum så att vi kan tapetsera snart, hoppas att jag lyckas med det! :) Ska nog träffa lilla Stephanie också, kanske går på bio eller något? Har ju faktiskt en hästfri dag!



Såhär såg jag ut sista kvällen på 2008!


Hade väldigt roligt med partyhattarna!


Välkomnar 2009! :)

RSS 2.0