For every flower that will try to grow

ÄLSKAR den här låten! Var länge sen jag la upp fredagslåten, detta till stor del av att jag inte har internet i nya lägenheten (ska fixas OMGÅENDE) och på jobbet har jag lite annat för mig.. Men here we go, 10 gånger starkare, en underbar låt av Tyler Lane. Enjoy lovers!


How to choose

Tillbaka på jobbet efter en veckas ledighet och det känns som det ska kännas att jobba (för hur många ÄLSKAR att jobba? vavava?). Under lediga veckan har jag och min partner in crime (läs Erica) slitit ner tapeterna i mitt vardagsrum och det är fan så mycket snyggare med betongväggen än vad det var med den där fula tapeten som satt uppe tidigare, tålde den inte.
 One down, one to go. Fondtapeten i sovrummet ska nämligen också ner och väggarna ska målas i en härlig djup lugnande färg (vilken är ännu oklar, planerna smids fortfarande).

Nu behöver jag alltså bara leta rätt på en ny passande tapet som jag faktiskt tål (och älskar, vilket kommer ta ett tag att hitta den perfekta) fast två kandidater har jag hittat. Antingen blir det lite varmare mörk färg (var lite inne på brunt typ...) eller en ljusare med något fint mönster... Ah, blir tokig. Sofforna är vita, soffbord + tvbänk är svarta och detaljer som matta, ljuslyktor och gardiner är lila (som typ ALLT annat i lägenheten. Det syns att det är en tjej som bor där, ska ni veta!) så jag är lite kluven. Dessa två står det mellan just nu, men känner jag mig själv så kommer jag hitta flera inom kort:




Thats what friends are for!

Två underbara dagar med mina fina vänner, och jag känner mer så tacksam för att jag har de bästa vännerna!

Igår (fredag) kom tjejerna över till mig och vi gick iväg och köpte med oss asiatiskt. Så himla gott, men eftersom att jag och Stephanie inte kunde bestämma oss så beställde vi tre rätter och delade på dem, Yakitori och kycklingspett i jordnötssås samt sushi. Det får jag nog aldrig nog av! Skönt att restaurangen bara ligger med mindre än 5 min gångväg från mig!

Vi avslutade med att mysa ihoptryckta i sängen och prata skit, och sedan var det dags för mig att åka och jobba.

Idag (lördag) kom Erica och väckte mig genom att plinga på dörren och sedan tvinga iväg mig till Sickla köpkvarter, som vi sedan avslutade med att åka ut till Dalarö och grilla hos hennes familjs släkt och vänner.
Som grädden på moset följde hon med mig till jobbet och höll mig sällskap i över 3 timmar, så nu har redan halva passet gått, och fort gick det!

Har ni haft en bra helg? Hoppas det! Min har varit super, som ni förstår! :)

Hello sunshines!

Sötnosar, vad glad ni gör mig! Ni hänger med och håller hoppet uppe att jag ska skriva mer än vad jag gör. Härligt att se trogna läsare, trots att jag inte förtjänar er med min dåliga uppdatering.

Ledsen att säga att jag gjort den fasliga upptäckten att man inte har något socialt liv varannan vecka när man jobbar natt som jag gör. Tragiskt, men sant. Hinner inte umgås med någon, knappt prata med någon heller för den delen. Kommer hem och sover vid åtta på morgonen, sover till mellan tre och fem och sen slappar tills det är dags att åka igen.

Men jag klagar inte, för varannan vecka ledigt gör det så värt det! Den största anledningen till att det är så bra är att jag kan hälsa på min mamma (som snart flyttar till Bryssel) oftare än om jag hade en vanligt dagjobb! Sen är det ju bra gött att få ligga och dra sig länge om mornarna, ska ni veta!

Hur är det med er? Mår ni bra? Vad hände med vädret? Varför finns det inget bra på tvn? Tjaa.. Frågorna är många och svaren få, som en gammal man säger (vilken gammal man undrar ni? Sa ju det... Frågor, men inga svar....)

2 nätter till och sen får jag sova om nätterna i en vecka. Men vad ska jag göra om dagarna då? Shoppa är uteslutet (nackdelen med att bo ensam är att man måste prioritera utgifterna "lite", it sucks. Gud vad fort man fick växa upp helt plötsligt...), pojkvännen jobbar över, så det blir ju också uteslutet..

Åh, på tal om pojkvän! Nästa fredag (22 juli) har vi varit tillsammans i ett halvår. Helt galet vad fort det har fått. Känns fortfarande helt fantastiskt, och jag har aldrig varit kärare än nu (jag vet att man MÅSTE säga det, typ som att manmåste tycka att sitt egna barn är söt, men det är så sant det kan bli). Berättade tillochmed för gynekologen (sorry, men vi är öppna i den här bloggen) senast jag var där att han är min drömprins, och så är det! Det man säger till gynkan det stämmer ju alltid (eller hur mina vänner, ni vet vilka jag syftar på... "jag ska sluta röka" och "ja, jag använder alltid kondom"... Äsch, jag älskar er ändå)!


Här får ni en putti-nutt-gulli-gull-bild. Bara för att markera mina ord, liksom...


Cold blooded murderer

Fast inte kallblodigt, för jag fick världens ångestattak och storgrinade bakom ratten. Yes, ni gissade rätt, ikväll på vägen till jobbet körde jag över en grävling.

FYFAN, vad jag mår dåligt. Han sprang över motorvägen och stannade till vänster om min körfil, så jag saktade ner så mycket jag kunde (utan att tvärnita så min hund skulle flyga fram) och väjde över refugen till höger, men tror ni inte att pucko-grävlingen VÄNDER och springer tillbaka, dit jag väjt av.

Känslan när däcket kör över grävlingen fick mitt hjärta att hoppa upp i halsen på mig, och jag blev aldeles kall i kroppen. Jag DÖDADE ett djur, inte en fluga eller en lite groda man kan råka köra över, utan att hyffsat stort däggdjur.

Tur att jag har väldens bästa mamma som tröstar en (läs skrattar åt mig, den jäveln) när jag ringer och tror att jag ska tuppa av efter chocken! Tack för den mamma, men du är bra ibland iallafall.... :)



Förlåt grävlis, men du har det bätte nu!


Inga nya kompisar

Som vanligt lokaliserar jag de roliga sakerna folk skriver här ute i cyberrymden... Letar efter en ny bil på blocket och ser detta:
"OBS! Talar ENDAST svenska, och jag söker inga nya kompisar!! Ej byte."

Han har nog rätt dåliga erfarenheter av att sälja bilar, eller vad tror ni?

God natt/God morgon!

Jahapp, 3 timmar av passet har gått och det är såååå lugnt. Har 21 gäster i 17 rum, tjaa.. ni fattar. Har lagt lite kort, druckit lite kaffe, ska kanske äta en kellogsbar snart och sen efter tre när det börja ljusna på ute går jag ut och tar rondering runt anläggningen (läs promenad med hunden). Har redan efter 6 dagar hittat mina egna rutiner och det känns jättebra!

2 nätter kvar, sen har jag 7 dar ledigt. Som jag längtar! Det är faktiskt helt okej med 2 saker att jobba för. Lönen OCH en veckan ledighet!

Sitter och läser lite i flashback-forum om nattjobbare och deras rutiner (mat, sömn m.m) om man kan få lite tips. Hittade en rolig kille som skrev något i stil med:

"När man jobbat natt och sedan sovit under dagen är det flera som upplever "bakis-symdromet"? När jag vaknar känns det PRECIS som om jag druckit några glas rödvin för mycket och har huvudvärk. Jävligt störigt att vakna och känna sig bakis när man inte ens har haft glädjen av fyllan dagen innan"

Jag förstår lite vad han menar, men det var så roligt formulerat! "inte ens har haft glädjen av fyllan" Hahahahaha


NO internet

Nackdel med att flytta är att man säger upp saker innan man hunnit skaffa nytt. Ni vet vad jag snackar om va?
Tv, internet m.m... Detta har resulterat i en ofrivillig bloggpause men jag smiter in medans jag sitter på jobbet och skriver några rader.

Jobb? JA! Nytt jobb, som nattvärd, jobba 7 dar, ledig 7 och sedan efter juli blir det jobba 6 dar och ledig 8! Hur fint låter inte det? Kanske skulle man passa på att plugga upp den där jädra matten så jag kommer in på de linjer på högskolan som jag vill göra?

Vi hörs senare lovers!

Update: Överhörde (läs tjuvlyssnade) när några gäster satt och pratade i salongerna och hörde när den ena sa, fullt på allvar, "Jag försöker ju vara normal bland andra människor". Alltså komigen. Man måste ju bara älska dessa konstiga människor som faktiskt själva vet om att dom är annorlunda! I'm one of them!

RSS 2.0