SnuttanPluttan

JAG ÄLSKAR DENNA HÄR HÄSTEN.


..


Someday you'll find my footprints in the sand, that I will promise you.

HSM?

Har verkligen supertråkigt. Synd att jag fortfarande inte är så pass frisk att jag hade kunnat hitta på något.. Min kväll har i princip sett ut såhär: Mamma kom hem och vi åkte till centrum för att köpa en present till Kerstin som fyller år, köpte med oss sushi hem, så jag blev nöjd. Åt sushin och gick sedan upp och spenderade ca 1½ timma vid datorn. Gick sedan ner och kollade på en film som jag hamnade mitt i och vet inte ens vad den handlade om. Tog och promenad med hundarna och fick klart ryck på mitt headset som helt plötsligt fick för sig att glappa. Sedan gick jag in och upp till mitt rum, tog datorn och satte mig i sängen, men datorn i knät, där jag befinner mig nu. Håller faktiskt, lite skämmigt nog, att ladda ner High school musical. Alltså, jag har aldrig ens tänkt på det, men nu helt plötsligt fick jag för mig att man kanske ska ta och titta på den iallafall, bara för att liksom, så ja. Vi får se. Planerna är att se den och äta caschewnötter, mums. :)

Friday

Det är rätt trist egentligen med lov. För det första går veckan så otroligt snabbt, och sen har jag ju haft oturen att vara sjuk under lovet också.. Insåg inte förrens i onsdags att det faktiskt var lov! Vad händer då? Inte sådär otroligt mycket just nu faktiskt. Skulle på en intervju inför praktiken idag, men hon jag skulle träffa var sjuk idag så jag ska dit på onsdag istället! Hoppas det funkar bra, är lite nervös. Ska ju faktiskt ut på praktiken redan v. 11, och det är ju bara 1½ vecka kvar! Men det blir roligt, ser verkligen fram emot det. Lyssna på det här hörrni, jag har inte vart hos min lilla häst på över en vecka! Börjar få abstinens nu alltså. Tur att jag ska åka ner imorgon och pussa på henne tills hon lessnar. :) Nehej, det händer ju inte så mycket för mig just nu, ligger mest hemma osminkad i myskläder framför tvn och väntar på att bli helt frisk, vill ju inte få något bakslag och få tillbaka allting igen, vilken det finns en risk för, så det blir väl mer jag skriver om sen när allt kommer igång igen. Puss på er!

En "Mys-Lina" och Nallen :)


På bättringsväg

Kändes lite bättre igår eftermiddags, och idag har jag känt mig rätt bra också. Lättare att andas och jag har fått sova 2 nätter i rad nu. Febern är tyvärr inte helt borta, men men. Har gått mer eller mindre på mediciner i två veckor nu. Åkte ju till akuten i fredags och dom sa konstaterade efter ett blodprov att det var körtelfeber jag fått, vilket inte går att göra något åt. Fick smärtstillande som har fått mig att sova igenom hela dagarna, helt underbara saker dom där läkarna har till en. Sitadon i mitt hjärta. Nu börjar jag ju känna mig bättre, har faktiskt inte tagit någon smärtstillande idag, fast jag tror det behövs snart iallafall. Orkar ju iallafall gå upp för trappan nu, framsteg! Hoppas verkligen jag slipper det här snart. Kan ärligt säga att det här var den värsta sjukdomen jag varit med om, förjävligt också att man ska behöva går till läkare 3 gånger innan som kan säga vad som är fel. Hur fan funkar dom egentligen? Penicillinet som jag fick när dom trodde att det var halsfluss förvärrar ju bara körtelfebern, som jag faktiskt hade?! Stolta läkare, eller?


Onsdag

rolig rubrik, H A H A. Men ja, just nu är ingenting roligt för mig faktiskt. Skulle behöva något som visar att det faktiskt är okej för mig att leva här. Vet inte om det bara beror på att jag är extremt känsligt nu när jag är så sjuk, men jag känner verkligen ingen uppskattning alls. Skulle vara kul om något bara ringde och frågade hur jag mådde, om jag kände mig bättre eller så. Allt går bara neråt just nu, och snart orkar jag inte alls känns det som. Jag känner mig hur ensam som helst. Så här har jag inte känt sen jag gick i högstadiet med alla känslor och hormorner och ingen förstod sig på en. Dom dagarna är förbi sen långt tillbaka, men ändå känner man igen känslan så lätt. Jag är verkligen glad att jag har hittat några få vänner som redan från början visade sig vara 100% äkta; Stephanie, Paulina, Ida och Erica. Inget undangömt och inga knivhugg i ryggen kommer någonsin komma från dessa underbara människor. Man brukar ju faktiskt inte nämna namn när man skriver så, men jag gör det ändå, för jag vill att dom ska känna sig lika uppskattade som jag skulle behövt känna mig just nu.
Hur har jag spenderat min dag då? Jo eftersom att jag är supersjuk så ligger jag ju bara hemma. Försökte gå till skolan förra veckan på torsdagen och nu i måndags, Var ju där hela tiden, även fast jag mådde hur dåligt som helst och ville hem till sängen. Sen när det visade sig att det var halsfluss så var det ju bara att sjukanmäla sig till skolan och hoppa ner i sängen igen. Ska äta penicillinet i 10 dagar. Hoppas verkligen att det känns bättre snart, har så svårt att andas och svälja, eftersom att halsen är så igensvälld..Laddade iallafall ner massa avsnitt av Gossip Girl som jag kollar på nu. Tur att man har bärbar, så det är bara att ligga kvar i sängen. :) Oj titta, en glad gubbe från Lina, första på en vecka, eller vadå? Juste imorgon ska jag till Bauhaus med mamma. Simon och Tomas från TV3 kommer dit och ska ge massa inredningstips. Jag är ju faktiskt lite svag för det där med inredning och design. Hade den möjligheten funnits hade jag mer än gärna engagerat mig mycket i det. Får väl proppa mig full av värktabletter innan, för det vill jag verkligen inte missa! Nu blir det åter till Gossip Girl! Tack hej.

Gnäll-Lina är tillbaka..

med rätt att gnälla! För jag har faktiskt otroligt mycket att gnälla över! Jag har ju, som tidigare nämnt, fått ett virus som inte går att göra något åt. Det skulle hålla i en vecka ungefär sa dom, men min hals har bara fortsatt att svullna upp. Så idag gick jag till läkaren igen. Jodå, visst var det ngt fel. Jag har ju halsfluss nu också! Förtaskigt, tur att jag iallafall fick min medicin tillslut. Såhär det det alltså ut för mig just nu:

Jag har ett virus som blev till halsfluss
Jag har jättesvårt att andas eftersom att hela halsen är igensvälld.
Jag kan inte sova på nätterna så på morgonen är jag jättetrött.
Jag har feber om vart annat
Jag har ont i magen av ngn konstig anledning
Jag har mens och mensvärk
Jag är yr och har inte kunnat äta så mycket som jag skulle behöva.

Det här fick jag för mina synder, va?


Lite piggare..

..är jag idag. Ska försöka gå till skolan imorgon tillochmed! Hade feber imorse, men den försvann och nu mår jag lite bättre.. Håller på att färga ögonbrynen, kände att det var dags för det igen. Har ju så himla ljusa att dom knappt syns, så tack för ögonbrynsfärgen! Måste nog lämna in min mobil på service snart. Den börjar säga att jag inte älskar den längre och jaa, den går ju inte! Dom får fixa det åt mig. Tur att jag köpte med sån där försäkring! Är otroligt sugen på att gå på bio också! Någon frivillig som följer med? :)

Kul fredag!

Viruset sitter fortfrande kvar, har haft en hel del feber vilket är otoligt jobbigt. Är glad att jag har det sällan, det är inte sådär jättekul att svetta ner allt man sitter/ligger i (soffan, fotöjl säng m.m) .. Tur att jag inte hade hästen idag, det hade jag inte orkat. Får se hur det blir imorgon.. Mycket att göra. Lär väl ligga helt död på kvällen.. Usch.. Nu ska jag hoppa i kojs. Blir väl lite roligare inlägg sen när jag är friskt igen, LOVAR! Godnatt.


Virus

..har jag tydligen. Detta är något man inte får medecin för och jag får stå ut med att må piss. Jag är en sån som mycket sällan har feber. Min vanliga temp ligger alltid omkring 36, och har jag 37,4, vilket jag har nu "räknas" det som feber för mig. Är hur hängig som helst. Äter inte, kan bara ligga ner i sängen och kolla på film. Eller nej nu ljög jag. Klarade ju inte ens av att titta på film, var bara stänga av för jag orkar inte hålla ögonen öppna.. Lyckades mot min förmodan att gå ner och städa köket dock med hjälp av Ibumetin *Min hjälte*. Nu ska jag sova, blir nog knappast skola imorgon heller för min del. Mamma hade sagt till min läkare att jag såg ut som en japansk kåldocka. (japansk pga mina uppsvällda ögonlock som gör att mina ögon ser jättesmala ut, kåldocka, vad är det?) God natt!

Sicko

Vaknade imorse med svullna ögonlock och jättesvullen hals, gick till skolsyster i skolan och hon konstaterade att jag hade jättesvullna lymfkörtlar och röd och irriterad hals. Hon skickade mig till läkaren på akuten där jag fick reda på att det var ett virus. Finns ingen medicin för virus så han skrev istället ut en medicin som gör att munnen och halsen domnar bort så det inte gör lika ont att äta och svälja.. Som ni räknat ur mår jag alltså inte sådär på topp. Skulle ju tränat idag också, så blev det med det. Är hästen frisk är jag sjuk och tvärt om.. Tummen upp! Nu ska jag lägga mig i sängen, dricka en kopp té och tvinga ner lite fil, är väl hemma från skolan imorgon, antar jag. Kan ju inte gå om jag är sjuk, även fast man ibland känner att man måste. Oj, vad deppigt det här inlägget blev, hm. Aja, tur att ni säkert mår mycket bättre än vad jag gör!

Tack, hej.

Söndag, igen. Hur kommer det sig?

Trist dag, som söndagar alltid är, tydligen. Har kommit fram till att man kan vara utan söndagar. Fast.. Då måste ju lördagen bli den sista dagen i veckan. Och då blir ju den tråkig? Hm, något som är värt att fundera över! Upptäckte idag också att det är förjävla jobbigt att vara laktosintolerand. Jag fick ju ett sånt där chict kort i skolan där det klart och tydligt står "Lina Källqvist. LAKTOSINTOLERANT", som jag ska visa utt i maten, vilket jag aldrig gjort. Varför inte? Jo för det är jätteirriterande att ha en inplastad lapp som man ska visa, och sen är det lättare att bara be om laktosfri mjölk, vilket jag nästan aldrgi heller gör, för det tar lång tid och jag orkar inte vänta. Då vattnet i skolan är pissljummet så resulterar det till att man dricker vanlig mjök och får ont i magen resten av dagen. Vilka problem! Jaja, jag har iallafall målat första vändan på första väggen idag. Superfin färg, åh jag längtar tills det är klart :D.

Sitter nu inne på www.cocoo.se och kollar på alla deras fina smycken. Hittade jättefina och häftiga armband där:



Alla fyra är ju hur snygga som helst!

..

Sitter och slappar vid datorn. Har precis vart ute med hundarna. Tog en långpromenad och passade på att springa lite där det gick (är ju så satans halt!). Funderar på att börja gymma igen. Blir nog så.. Känner att jag måste bli starkare, annars kommer jag aldrig orka med allting, speciellt inte hästen och all träning.. När jag kom in igen satte jag mig en stund vid tvn. Kollade på en gammal fotbollsmatch från 1972 med pappa. Det var rätt kul att se faktiskt. Det var som pappa sa, man ser verkligen skillnad på hur dom spelade då och nu. Det  var med fotboll då, och inte ett ställe att avlägna sina aggresioner på, som det ibland verkar vara idag.. Nu ska jag nog sova, ska upp tidigt imorgon bitti och släppa ut hästarna. Ska nog rida också, hoppas bara att det inte snöar! ttan doG.

Fredag

Hemma igen, pigg och glad(?) från Kungsberget. Hade en jätterolig dag faktiskt. Har ju helt ärligt inte åkt på 6 år! Så min prestation är jag nöjd med, även fast en och annan person kanske inte håller med till 100%.. Åkte fatiskt i en röd backe också, om det var ett misstag eller inte, det kan man ju disskutera. Det gick rätt bra iallafall, bara att jag fick ryck på min skida som heeela tiden fick för sig att hoppa av, nån felinställning som rättades till senare, som tur var. Jag hade bara en liten bit kvar ner så den hoppade av för sista gången, så tog jag av den andra också, satte mig på röven och åkte ner så istället. Haha, lär ju inte sett klokt ut, men men, ner kom jag ju iallafall. Tur att mina kära vänner har sånt tålamod, tack hörrni! Sov nästan hela vägen hem, förutom sista biten då jag och Ida hade väldigt roligt med Ericas mp3 :)

   

Idag och sådär

Har varit lite inaktiv ett tag nu tyvärr, men nu sätter jag mig ner och tar mig omsorgsfullt tid att skriva i min lilla blogg. Vad har hänt sen sist? Jo, jag har tagit min rumsrenovering i egna händer, och nu jävlar ska det bli klart! Ska, förhoppningsvis, börja måla redan idag är det tänkt. Vore rätt bra, faktiskt. Sen har jag inte gjort sådär jättemycket. Mitt liv är ju trots allt ingen filmstjärnas. Jag går i skolan, plugga mer eller mindre, hur man nu vill se det. Jag har min lilla häst som jag såklart är hos. Kan ju visa hur en helt Lina-dag ser ut, så ni förstår vad jag menar:
Onsdag 4 februari 2009:
Idag vaknade jag 07.00. Snoozade lite, tyvärr en aningens förlänge, vilket resulterade i att jag kom för sent till skolan. Duktig som man är så kom jag dit när det var 5 minuter kvar av lektionen. Men min lärare blev iallafall nöjd med att jag kom, även fast det var så kort tid kvar. Sedan gick jag in till skolans ekonomansvarig, eftersom att hon hade lovat min lärare att "passa" mig när jag skrev ett prov som jag hade missat när jag var i Rom. skrev klart provet på under 30 minuter, väldigt nöjd eftersom att jag även kände att det gick bra! Sen gick jag och Erica, som hade suttit och väntat på mig, till centrum för att handla saker till bussresan imorgon. Ska ju åka skidor imorgon, riktigt taggade både Erica och jag. Det kommer säkert sluta med att vi ligger i backen och gråter och skrattar om vart annat! Men kul blir det! Handlade och tog sedan bussen hem. vi sa hejdå och jag gick av på min hållplats. Började knata på hemåt och bytte om nästan direkt när jag kom in. Sedan tog jag min söta älsklingshund (Neo såklart) och gick till bussen igen för att åka till stallet medans det var ljust. Kom ner till stallet vid halv 1 och tog in Pärlan direkt, gjorde iordning henne och begav mig ut i skog och mark för att avlägsna lite energi från den 450 kilos hästen. Detta är ju inte världen lättaste uppgick, MEN, det gick! Hon bockade bara i den första galoppen men inte resten. Framsteg! Neo var såklart med ut och han blev hur trött som helst. Det behöver han faktiskt, så det gjorde ingenting. Gjorde iordning allt på stallet, mockade, fixade maten och höet till henne, och sedan gick jag till bussen igen för att åka hem. När jag kom hem hoppade jag in i duschen, gjorde sedan en kladdkaka som jag lovade Erica att jag skulle göra, så hon får den (dela med mig och Ida såklart) imorgon på bussen. Satte och kollade på One Tree Hill, och nu sitter jag här. Ska väl se till att måla sen, om jag får tid och hjälp av pappa. Man vill ju inte att det ska se ut som någon har haft painball-krig här inne, det ska jag faktiskt bli hyfsat snyggt iallafall, så det är nog en bra ide att pappa hjälper till!  Ska packa ihop allt inför imorgon, myyyycket som ska med, haha^^. Sen är det nog nattidags, för jag ska upp 05.30 imorgon!

Där hade ni en vanlig Lina-dag. Inte sådär jätteglamouröst, men det funkar för mig änsålänge! ÅH igår köpte jag en superfin tröja på Gina Tricot. Det tar emot att handla där, eftersom att ALLA andra gör det. Men man hittar faktiskt snygga saker som man inte kan låta bli att köpa ibland. Den här var tydligen deras nyhet på veckan:



Monday, bloody mondag!

Jaha, måndag igen. Ny vecka, nya bekymmer. Idag hade vi bara karaktärsämnen ( Reception och Hotell). Vi fick redan på vart vi hamnar på praktiken. Jag ska praktisera på Scandic Hotel Malmen på Götgatan. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Jag har ju jobbat för Scandic tidigare så jag är inte sådär dödsnöjd. Hade hellre velat hamnat någon annan stans, men men. Man får ta det som det kommer! Det kanske visar sig att denna plats var super för mig, man vet ju aldrig. Blev iallafall lite missnöjd i början, så jag och Erica gick till centrum och jag tröstshoppade lite. Köpte en jättehäftig tröja från MQ med en rätt annorlunda färg, typ blågrönaktig. En grå t-shirt med coolt tryck från Gina Tricot och en "bandana" på Stadium inför skidresan! :) Kändes faktiskt mycket bättre efteråt, så nu är jag lite gladare! Ska se till att rummet blir klart också, hur dte nu går. Hivade iallafall ut soffan i lördags och köpte färg igår. Tapeter har ju redan köpt, så det är klart. Nu ska bara alla saker bort från väggarna (Skrivbordet ska också hivas ut) och sen är det bara spackla resten av väggarna och sen måla, innan fondtapeten ska upp. Kommer bli sååå snyggt! :) Nu ska jag se om det går att sparka pappa i röva och få honom att spackla lite till åt mig :D Byebyeeee!

RSS 2.0