Forts. Made by LWK

Skriver ett litet svar till Mikaela i form av ett inlägg (man måste ju ligga i som bloggare för att hamna uppe på listorna, vet ni)!
Tack så mycket. Det armbandet är en av mina favoriter också!
Jag har haft lite buisnesstankar om det här med att jag har en, ja vi kan väl kalla det för passion (fast jag skulle närmare säga besatthet, när ingen hör) att göra armband (halsband också för den delen), att man kanske kan göra någon slags hemsida där man kan beställa sina egna armband/halsband. Skulle vara hur coolt som helst, men det som har spruckit med den tanken hittills är att jag är så himla feg när det handlar om sånt, jag tar liksom aldrig tag i det.

Men för att komma till svaret, så gör jag självklart smycken på beställning. Är det någon mer som tycker att jag faktiskt är rätt duktigt på detta, så hojta till. Vore superkul att starta upp denna verksamhet som jag tänkt på ett tag nu. Och självklart är det inga höga priser det handlar om, man är ju ingen Coco Chanel!

Nu när jag fått tillbaka min älskade kamera så passar jag på att lägga upp lite bättre bilder på armbanden jag gjort!


Armband i mocca med olika pärlberlocker


Vanliga pärlarmband




Armband med berlocker


Pärlarmband i olika lila nyanser med vit pärla i mitten.



En blåbärspaj senare....

..sitter jag fastskruvad i datorstolen på övervåningen och har ont i magen, rätt åt mig. Fast ändå åt jag en ganska liten portion, och bara EN! Jaja, ibland måste man få unna sig :) Sitter iallafall och knaprar på naturgodis. Dt är verkligen supergott! Fast om det är så nyttigt som dom påstår att det är, det vet jag väl inte riktigt..

Juste, har jag berättat att jag ska mönstra inför lumpen? Jag gjorde ett test på internet och tydligen var dom nöjda över resultatet så jag ska få komma in och mönstra om ca 5-6 månader. Spännande! Jag är verkligen taggad på att göra lumpen till 100% och jag ha batämt mig för att börja träna ordentligt när skolan börjar igen! Bra va? :)



Jag just nu, och nej, jag är INTE naken, bara ser så ut! :)

Friday

Dagen innan mammas födelsedag, och jag och pappa har farit som små dårar fram och tillbaka lite här och var för att hitta en present till henne. Vi vet ju vad hon vill ha, och den saken finns inte överallt, om man säger så. Det är nämligen inget mindre än en pastamaskin som hon önskar sig. Ja, ni läste rätt, en pastamaskin, en maskin som gör egen hemmagjord pasta. Gott va? Hur som helst, vi letade och letade, enda sista utvägen var att beställa hem den, men då får hon den ju inte imorgon. Jaja, vi får lösa det på något sett!
Lite annan nytta har jag ju hunnit med idag också, jag har bakat! jag älskar verkligen att baka, det är så kul. Jag gjorde en Radiokaka och en blåbärspaj. Vi lagade en supergod middag, pappa och jag (jag förberedde och "lagade" pappa grillade) och det bjöds på inte mindre än grillad köttspett med marinerade champinjoner, färsk majs och röd paprika och ungsstekt potatis. Till det blev det beaneissås och BBQ-sås. Till förätt blev det min supergoda Toast Skagen!
Jag har även fått mitt schema för nästa vecka och det blev 4 dagar, torsdag-söndag. Och så ska jag ju jobba nu på söndag med! Skönt att håva in lite extra pengar, jag ska försöka spara det mesta till körkortet (som backup ifall de pengar jag får till körkortet när jag fyller år inte räcker) Nu sitter jag i vardagsrummet med bärbara datorn (som pappa så snällt har ordnat så jag fått tillbaka internet på) och slötittar på Mumien.

 


Pastamaskinen som mamsen vill ha :)

Angels and Demons

Idag vaknade jag relativt tidigt för att Roger ringde från jobbet och frågade om jag kunde komma in idag. Tyvärr hade jag redan planer, så jag var tvungen att säga nej.. Sedan blev det en tur till stallet och jag och mamma gick ut i skogen och plockade massormassor med blådär och även lite hallon (som jag sa att jag skulle!). Så nu blir det till att baka blåbärspaj och så ska jag även göra en radiokaka tills på lördag, då mamma fyller år!

Sedan, förstår ni, följde jag med min kära mor och far på bio. Vi såg Änglar och Demoner med Tom Hanks, som jag velat se. Den utspelar sig i Rom och framför allt Vartikanstaden. Extra roligt att se den var ju just för att jag ganska nyligen var i Rom och besökte Vartikanstaden och St. Peterkyrkan (ni som läst bloggen ofta vet, annars finns inlägget här; http://linawilhelminakallqvist.blogg.se/2009/january/  under rubriken Roma! Det var superkul att se alla de byggnader och kyrkor som vi var i, och jag fick lite tillbakalängtan faktiskt! Rom är en helt underbar stad som jag blev förälskad i, så ni som inte varit där rekomenderar jag er att åka till Rom! Se gärna filmen också. Det var inte den allra bästa jag sett, men absolut inte sämsta! :)
 

Long time no see

Igår träffade jag min kära vän Paulina som kommit upp till Stockholm över veckan. Jag passade såklart då på att kidnappa henne (iochförsig, med vilja kallas det nog inte kidnappning, men ni förstår!) och vi hade en jättemysig kväll. Jag hämtade upp henne i handenterminalen och vi åkte raka vägen till stallet. Eftersom att jag inte träffat min söta lilla häst på över en vecka, kan ni kanske förstå vilken häst-abstinens jag haft! Hursomhelst så hittade vi en otroligt tjock häst i hagen som liknade Pärlan, och vi tog in henne. Jo, visst var det Pärlan, med värsta tunnan till mage. Är det sommar så är det! Riktiga sommarhästar ska vara lite småfeta tycker jag! Tur att vi inte tränar just för tillfället, då skulle vi knappt komma över hinderna!
Vi tog en lite ridtur ut i skogen där jag hittade ett HAV av blåbär. Precis när jag liksom suktat efter en god blåbärspaj i någon vecka nu, då hittar vi detta blåbärsparadis, så ja, ni gissade rätt, jag kommer ta med mig en fin lite korg och gå ut där nästa gång jag ska ner (idag, antagligen) och sen ska jag bjuda min familj på världens godaste (I hope) blåbärspaj! Yummi!

Vi hittade även en hel del hallon (inte konstigt med tanke på att ridvägen jag red kallas för hallonstigen) som jag så glupskt plockade och åt upp. Försökte ge Pärlan ett hallon, med hon var inte lika stort fan av de som jag är, synd för henne, bra för mig!
Senare på kvällen tog vi och sväng ner till Krokodilberget och med oss hade jag systemkameran. Paulina tog en massamassa bilder på mig, och några av dom är jag nöjd med! Lägger såklart upp dom här, trogen bloggare som jag är! Sedan tog vi ett härligt uppfriskande kvällsdopp i sjön och (Paulina sa att det var kallt, tro inte på henne!) det var faktiskt förvånansvärt varmt i vattnet! Efter en varm skön dusch hemma satt vi klistrade vi datorn nästan halva natten innan vi tillslut gav upp och hoppade till kojs.

Jag tror nog att det är en fördel att se bilderna med lite lättsamhet, blir lätt fel inställning annars!












Coolest lamp!

Kolla in denna lampa, är den inte bara så cool!



Dress to impress


Show me some smile, honey!

Whats's up today?! Today I havnt done so much. I went out to get the mail, nothing for me today, as usual. I've cooked lunch (today I just made some eggs and bacon to lunch, I know that it sounds unhealthy, but it's really not!), and I ate the whole thing! Good girl, right? :) The rest of the morning I just watched tv, nothing special really, but I got stucked at MTV and a tvshow called Run's House. I have never seen it before, but I kind of liked it. It was about Rev Run (I think his is famous, but I don't know who hi is) and his familly (wife, 3 sons and 2 daughters). They were pretty loaded and have a really nice house, I liked it a lot! At the afternoon I went to the store and bought something to cook for dinner. I got some nachochips, cheese and sourchream, and i went home to make some natchos for me. My brother have just ate so I ended up alone with the food, but it is plenty of it still at the fireplace, if he gets hungry later, after his footballpractice. No I should probobly tell you that I am writing in english becouse I think that it is good to practice some english now and then, both in writing and talking, specially when you have the type of jobs and educations that I have (a lot of englishspeaking is the buisness!) So I hope that my english was'nt so bad, and that you didnt have any troubble to understand what I was talking about. I hope that my ex-englishteatcher are going to be proud of me now, hihi!

För er som inte fattade ett jota av vad jag höll på att snacka om, så kan jag säga att det var oviktigare än att fästingar finns!

Breakfast

Jag är bra speciell, har jag upptäck för ett tag sen, och gång på gång blir detta bekräftat. Som imorse när jag skulle äta frukost. Vanlig frukost med rostbröd och fil med flingor, och så kom vi till det speciella; sättet jag äter flingorna på! Jag häller upp filen i en skål och tar fram ännu en skål där jag häller i flingorna. Sedan ska jag börja äta, och då tar jag en matsked med filen och STRÖR över flingorna på skeden, och sedan äter jag. Varför detta nu då? Jo, logisk förklaring (sånna brukar jag ha till det mesta, för att liksom verka lite mindre konstig) till mitt underliga sätt att äta fil och flingor är såklart att om man skulle blanda filen och flingorna i samma skål skulle filen med tiden det tar för mig att äta allting göra så att flingorna blir mjuka och saggiga. Det vil jag inte, för då kan man ju lika gärna äta blöjor (Okej, kanske inte, men ni fattar väl poängen)!





-


Och jag ska skriva en sommarvisa med sol och blomdoft i melodin.






Made by LWK

Har suttit hela förmiddagen och gjort armband. Jag ÄLSKAR armband och får varken nog av att göra dom eller köpa dom. Här kommer bild på de 4 armband jag lyckade göra idag, vissa finare än andra. Eftersom att mamma och pappa har kameran med sig så blev det mobilkameran, och den är ju skamligt dålig, ha gärna överseende med det. tack!


Jag älskar såklart den nere till höger, svårast att göra, och mest nöjd med. sen ligger den nog lika mellan de andra tre, tror jag! Vad tycker ni? :)



.

Avstånd för kärlek är vad vind är för eld. Är elden liten så släcks den av vinden. Är elden stor så tänds den upp starkare av vinden.

Eyecandy

Ja, jag som alla(?) andra tjejer är ju såklart svag för supersnygga killar. Det där med självrespekt existerar inte när en riktig sexbomb är i ens närhet. Jag har ett killideal (som jag säkert delar med så många andra unga brudar): Channing Tatum!
INGEN, kille eller tjej, kan ärligt säga att den här hunken INTE är snygg, han är ju döläcker!




Älskade nätshopping

Hur bekvämt är det inte på en skala mellan 1-100 att bara sitta hemma och klicka igenom en hel drös med ursnygga kläder, dessutom är ungefär hälften av dem på rea? Jo, det är superbekvämt, och jag, liksom så många andra är påväg djup ner i nätshoppingsströmmen. Senast klickade jag hem en snygg brun kortare mc-jacka som jag bara älskar, och nu har jag precis beställt en bikini, en klänning samt en söt kjol (bilder nedan) från Bubbleroom.se! Lite osäker på känningen, men det är ju iallafall värt att ta hem och prova den, är jag inte nöjd är det bara att skicka tillbaka!





Home again

Sådär, nu han jag kommit hem igen till den hektiska huvudstaden. Inte illa alls, men det är ju så skönt att vara på landet. Inte ens mottagning på mobilen, ingenting som jag påminna mig om mitt liv här. Tog, som jag sa tidigare att jag skulle, tåget hem. Det tog ungefär 2 timmar från att jag satte mig på tåget i Västerås till att jag kom innanför min ytterdörr för hemma. Åkte med farmor och farfar från landet i Skinnskatteberg till Västerås, snälla som dom är så väntade de hela tiden tills tåget åkte, och när det började rulla ut från perongen kände jag mig som en barn igen, när farmor och farfar vinkade mig hejdå, dom är så underbara!
Kom fram till centralen med ett eko i öronen. Jag lyckades naturligtvis hamna framför ett litet barn, och ni alla vet ju hur barn är. Dessa oändliga frågot bara ekar i hela vagnen "Vad är det, varför då, är vi framme nu, vart ska dom"  osv. osv.. Jag försökte fokusera så bra jag kunde på boken jag läser, och jo visst, lite av det jag läste fastnade ju också!

Satte av med att städa så fort jag kom hem, fick ordning på badrummet på övervåningen och sen tog jag tag i tvätten också. Nu är tvättmaskinen i full gång, och köttet är ute för att tina, så jag passar på att skriva lite granna här!

Forsen:






"Utflykt"




Pappa leker med "slussarna"


Fika bestående av kantarellsmörgås (gjord på kantarellerna mamma, farmor och farfar plockade) och glassbåtar!




Våra fina vovvar!






Farfar och traktorn!


Fina Farmor och Farfar





Sweetheart

Slappdagar med sol och många hästpussar, underbara dagar. Saknar inte skolan alls, ifall någon kanske skulle tro det! Upptäckte, mot min förskräckelse, att 3 av kattungarna har åkt till sina nya hem, så nu är det bara 5 kvar. Och tror ni inte att det är mina 3 favoriter som åkte? Jo, såklart det var. Jaja, det är inte hela världen, har ju min älskade häst!

Imorgon blir det nog att vi åker iväg till landet, mamsen och papsen har planer på att åka vidare till Sundsvall, men jag tror nog att jag tar tåget från Västerås och hem, vill inte vara borta alldeles för länge. Har ju jobb att sköta också! Tror att jag tar med mig datorn, om det finns möjlighet att få med internet. Som jag sagt tidigare har ju "mitt" internet ett eget liv, ett liv som går ut på att göra mitt liv framför datorn väldigt surt. Och det uppdraget kan man ju konstatera att den har lyckats med. Får se om det går att lösa på något sätt, annars blir det ett litet uppehåll här i bloggen!


En av kisseungarna som är kvar, så himla mysig. Den här lilla rymlingen är man ju rätt sugen på att "råka" ta hem!

My my, time flies!

Lediga sköna dagar med solsken är ett av det skönaste som finns. Igår var jag nere på stranden och solade järnet halva dagen, hur skönt som helst! Nackdelen med all sol är ju att man blir så otroligt trött, fast å andra sidan är det en nackdel jag kan leva med! Det är inte mycket nytta jag gör nu för tiden känns det som, blir helt tomt i huvudet när jag ska skriva här i bloggen. Hoppas att ni står ut med att det är lite halvdött, men jag försöker kompensera med lite bilder!

 Idag har jag inte heller gjort något vettigt, var nere hos hästen och tog en lång ridtur. Mysigt, men fruktansvärt varmt för henne. Försökte hålla mig i skogen så mycket det gick, ändå kom man hem med en dyngsur och svettig liten stackars häst.
Tvingade (dock utan våld) mamma att köpa kräftor, så jag har såklar smaskat i mig en tredjedel av alla kräftor, så gott!
Nu har jag precis städat klart (ni vet, min sista "to-do-sak" på kvällen innan jag lägger mig), och nu sitter jag bekvämt i sängen och väntar på att 17 again, filmen med han som är med i High School Musical, ska ladda klart. Jag vet, värsta tonårsfilmen, men om jag inte har somnat och sovit i 2 år så är jag ju fortfarande tonåring, och "barn" i ca 5 månader och 28 dagar, så det så!







..


Jag gjorde upp en eld för dig, och nu brinner hela skogen
Nu springer du iväg med mig
Åh, hör du hur dom sjunger?
Dom pratar om något underbart, jag är där och kan berätta
Stort, större än du någonsin trott
Det snurrar i min skalle.


090711

Mår om möjligt sämre. Har fått en riktig släng av sommarförkylning. Och jag som ska jobba imorgon, och det måste jag göra. 100% OB tackar man ju inte gärna nej till. Hoppas att det inte bli så mycket att göra, så jag får ta det ganska lugnt iallafall.
Annars har dagen gått ganska snabbt idag. Bara för att man är sjuk så försvinner inte hästen tyvärr, så feber eller inte feber, hästen måste ridas. Jag och mamma åkte ner och hon följde med ut och gick med mig när jag red, blev en lugn tur ner till kyrkan bara, där det hölls brölopp. Sånt är ju kul!

Åkte sedan till centrum för att handla lite mat, och jag fick en jättesöt liten väska av mamsen! Vi tog en liten fika innan vi åkte hem igen bestående av en morotskaka och var sin islatte, så gott!
Efter det har jag slappat (helt accepterat då jag som sagt faktiskt är sjuk).

Jag vet inte om det är för att jag är förkyld och alla hormoner, men jag har börjat känna en massa känslor som jag inte riktigt är vän med just nu. Väldigt jobbiga känslor om jag ska vara ärlig, får en klump i magen till och från, och anledningen är ganska självklar, då det är det enda jag kan tänka på just nu. En känsla av förlust och saknad. Men som man säger "Hoppet är det sista som lämnar en människa", och jag hoppas att mitt hopp och mina känslor en dag räcker till. I'm screaming at the top of my voice.

090710

Vaknade imorse och mådde jättedåligt, var snorig och seg i huvudet. Det visade sig att jag hade feber, visserligen inte jättehög med lagomt för att man ska bli seg och inte orka något. Så jag gick bara upp och åkte direkt ner till stallet. Vanligtvis tar det bara ca 1½-2 timmar på stallet, idag tog det 3 timmar, för att jag inte orkade göra något i vanlig takt. Det blev lite för jobbigt ridpass än vad jag egentligen orkade idag, men men. Pärlan var jättepigg och hon höll på att tramsa sig med att dra iväg och stegra och sånt, inget man orkar med när man har feber! Men mysa med kattungarna orkar man ju alltid, och som jag sagt tidigare är det ju en del av den dagliga lyckan, så det är ett måste. Dom börjar bli så stora nu, önskar att jag kunde ta hem allihopa!

Blev till att lägga sig och vila när jag kom hem, mådde verkligen inte bra efter all överansträngning. Som tur var gick det värsta över senare och jag sjutsade min kära bror till vega. När jag kom hem var det bara jag och mamma (Pappa tog med sig hundarna och åkte till landet imorse) så jag gjorde goda drinkar till oss. En jag gjorde blev jättelyckad och den tyckte jag om super mycket, den andra (som mamma fick) gillade hon supermycket, men jag var inte så förtjust i den!

Lina's Sour Pine-Apple:
Bacardi Apple
Sour drink mix Äpple
Citronkoncentrat/citronsaft
Fanta Pineapple

Mama's favourite:
Black Velvet (rom)
Old Nick Coco Punch (cocospunch)
Fanta Pineapple

090709

Det började med en slapp skön dag, jag vaknade med 2 hundar i sängen, en på varsin sida, så jag låg i värsta dubbelmackan, mysigt värre! Erica ringde och meddelade att hon var påväg hem från sin pappa, så jag gick upp, kokade gröt, åt gröten och begav mig sedan hem till henne. Vi tog det lugnt och sedan släpade Erica fram kläder som hon inte kunde/ville ha längre. Så det slutade med att jag kom hem med olika kläder, blnad annat några linnen och två jeanskjolar.

Vi åkte sedan in till Farsta Centrum för att spendera lite pengar, jag hittade lite smått och gott, bland annat:
  • två paket med lösögonfransar, perfekt till festen
  • ett smalt vitt skärp
  • lite hårsaker
  • ett par örhängen
  • ett nagellack
  • en bandlös enkel bh-liknande "topp"
  • en väska
Jag kom även hem med 2 par jättesnygga skor, blev förälskad i båda två och fick beslutsångest viket par jag skulle köpa, så jag köpte båda två, praktiskt va? :)

 

 

Morgonstund har guld i mun?

Eller ja, guld i knät iallafall. Vaknade faktiskt väldigt sent idag, men det gör ingenting, för jag har jobbat hela helgen och förtjänade en riktig sovmorgon. Vaknade runt halv ett och gick ner till två superglada hundar. Här kommer då guld i knät in, för så fort jag satte mig i fotöljen så hoppade Kier upp i knät på mig, och som ni vet är Kiera en golden, alltså Guld i knät, hihi. Smart va? :) Idag har jag absolut ingenting bestämt och jag tror nog att jag bara kommer sitta hemma hela dagen. Det är ju inget kul väder heller.

Igår, efter att jag slutat jobba så började jag längta efter Pärlan och att rida, så jag åkte ner till stallet direkt, var där runt nio på kvället, väldigt skönt faktiskt. Sedan när jag kom hem la jag mig i en skönt bad och läste. Finns det någonting som är mer avkopplande är först en ridtur med min älskade häst och sen ett långt varmt bad? Tror inte det, va.
På bussen påvägen hem från jobbet träffade jg Eddie, en kille som jobbar nere på hotellets resturang (samma ägare som till den jag jobbar på, ca 150 meter ifrån hotellet). Satt och pratade med honom hela vägen och han var supertrevlig, hoppas att man träffar honom igen. Skönt med trevliga människor att prata med efter långa dagar jobb!

Här kommer lite vovvebilder. (Lovar att försöka fota andra saker också sen)  Enjoy!


Mys-Kiera i mitt knä :)


Trötta tjejen

 







Omvänd ordning.

Jaha, såhär blir det med bloggandet när internet håller på och retar gallfeber på mig genom att fungera och inte fungera om vart annat.

Igår (1/7) hade jag haft en heldag med min älskade mamma. Jag åkte in till stan för att äta lunch med mamsen. Det blev på en restaurang i korsningen Kungsgatan/Norrlandsgatan, kommer tyvärr inte ihåg namnet, börjar på S. Jag åt iallafall en super god "Amerikans sallad" med kyckling och bacon. Det enda jag blev besviken på var att det på menyn stod att det skulle vara ädelost i, vilket det inte var i min.

Efter lunchen så gick vi runt lite i affärer en stund, och jag hittade en kavaj. Jag har ju tjatat rätt länge på en kavaj, och hittade en på H&M som jag tänkte köpa, men när jag skulle till att köpa den så fanns den inte kvar, så himla typiskt. Nu blev det iallafall en svart kavaj, lite kortare modell, i något slags linnetyg (Bild kommer senare).
Vi gjorde sällskap tillbaka till mammas kontor. och jag gick ner för att köpa bullar att bjuda några av mammas jobbarkompisar på (något som dom inte vet, är ju att det faktiskt var mamma som betalade bullarna, MEN(!) det var ju jag som fick vara musklerna och springa ner och köpa dom, så det blir varsitt poäng till mig och mamma).

Efter fikat så var det dags för mamma att jobba vidare, och jag begav mig ut på stan igen. Min kära vän Erica fyller år nu på söndag, så jag var på jakt efter en present till henne, och jag letade länge, tills jag hitta en som jag tror passar henne rätt och riktigt, säger inte vad det är, för hon kanske läser det, och då blir det ju inte alls kul, hihi!
Jag hittade även två jättesöta téburkar på Stockhome som jag inte kunde låta bli att köpa.

Mamma jobbade klart medans jag var ute och småtittade i affärer och vi gjorde sällskap hem. Jag måste faktiskt ta och påpeka att en sak som Sverige verkar ha skurit ner på nu i finanskristider är luftkonditioneringen på bussarna. Allvarligt talat, man kan ju inte sitta på en supervarm buss i över 15 minuter utan frisk luft, det är ju omänskligt!

Hur som helst så kom jag hem tillslut, och åkte ner till stallet nästan direkt. Jag tog en liten mysig sväng i skogen med Pärlan, i hopp om att det inte skulle göra så att hennes ben blev svullet igen, och det blev det inte, sm tur var!
Efter stallet åkte vi direkt ner med hundarna till Lycksjön för att bada, och gissa om dom blev glada. Speciellt Kiera, man tror nästan att hn dör av lycka, för hon liksom ylar och gnyr och gnäller tills man släpper henne, då springer hon ner och hoppas i vattnet, utan överdrift! Så mysigt att se. :)

  

                                                                                                                 



RSS 2.0