Tröööött

Jaha, nu är man hemma efter 10,5 timmars jobb. Över 25 grader varmt och jag sätter på min svarta jeans och svart t-shirt, snälla, säg att någon iallafall tycker synd om mig! Men det var rätt roligt faktiskt. Ibland kommer det jättemycket folk på en gång och ibland kommer det ingen på en halvtimme. Vet inte vad som är bäst egentligen, inte ha något att göra eller att ha mycket att göra?
Åt en supergod pizza till lunch, Pizza Fromage heter den och innehåller, som ni kanske förstår på namnet, bara ost (och tomatsås såklart) Tror det är 4 olika ostar, + vanliga pizzaosten, bland annat mozzarella och gorgonzola. Så är ni nere på Dalarö Krog och Pizzeria och gillar ost, så ät den!

Imorgon tänker jag ta mitt pickpack och åka ner till stranden, alldeles själv. Det är så skönt, bara åka ner och koppla av, och inte ens bry sig om någon annan!

GODNATT!

Utan internet

Mitt internet har krånglar hela helgen och ingen pappa har haft tid att fixa det åt mig (nej, jag kan faktiskt inte göra sånt själv). Så nu skriver jag, när jag fått igång det!

I fredags åt jag en god frukost ute i solen, och sedan skulle pappa iväg och ville att jag skulle följa med. Han vägrade att säga vart vi skulle, men det spelade väl ingen stor roll, tänkte jag. det är ju skönt att komma iväg lite bara. Han åkte ut på motorvägen och svängde ner mot Nacka. Jaha, då börjar jag förstå, vi ska hälsa på min gammelmormor och gammelmorfar, som bor i Saltsjö-boo. Men nehe, nej det skulle vi inte, utan att svängde in mot Nacka Forum. Nu började jag bli riktigt förvirrad, och förstod ingenting. Vi gick in och tydligt letade efter en specifik affär. Vi kom till rätt affär, som visade sig vara Media Markt. Pappa gick in och ställde sig innanför affären och sa "Om du får välja en sak du vill ha här inne, vad väljer du då?" Vad svarade jag då? Jo, en systemkamera såklart. Och gissa vad. Vi köpte en! Det blev en Nikon D5000, och gissa om jag blev lycklig. Jag tror att jag skulle dö av lycka, och alla som såg mig just då måste trott att jag blivit frälst eller fått en uppenbarelse eller något. Det, ärligt talat, värkte i kinderna på mig sen! Passade på att köpa en riktigt bra extra blixt och ett till objektiv med extra zoom, inte alls fel. Har inte haft tid att fota så mycket, men några bilder har det hunnit bli!

Lördags då, då låg jag, Johan, Erica och mamma på stranden halva dagen. det var så himla skönt, och även om det inte är så varmt i vattnet så är du ju hur skönt som helst att gå ner och doppa sig efter att man legat och stekt ett bra tag! På kvällen hyrde vi en film, Brudens bäste man. Den var rätt rolig faktiskt. Kanske inte den bästa film jag sett, men iallafall. När vi åkte ner till stallet på kvällen så kollade jag igenom hästen, och gissa vad. Hennes vänstra framben var ganska rejält svullet från knäet och ner till kotan. Så himla typiskt. Men tur ändå, för hon haltar inte eller något, så vi hoppas på att det bara är ett stort bett eller något hon fått, så att det går över snabbt!

Söndag, idag kom det nytt hö till stallet, tror det kom runt 270 balar á 10-13 kg. det är en hel del och tungt som satan i den här värmen. Som tur var behövde inte jag hjälpa till, för förra året som vi fick så mycket hö fick jag en ganska rejäl allergisk reaktion, så jag fick helt enkelt inte hjälpa till idag. Väldigt skönt, jag tog istället kameran och gick ner i hagen och fotade lite, blev inte alls många bilder, för hästarna har en tendens att bli jättenyfikna på vad man gör när man sätter sig ner mitt i hagen, och jag hade zoomobjektivet på, så det gick liksom inte att fota när dom kom för nära.







Min dagliga dos av lycka.

Här, mina vänner och alla andra, ska ni få se vad som ger mig min dagliga dos av lycka. Det är något som är så enkelt och så otroligt ofarligt. Strunta i vad allt om droger och lyckopiller heter, det här är sånt som ger äkta lycka!







Små kattungar, det är vad som ger en äkta lyckokick! Och då kan ni gissa vilken lyckokick man får av åtta små kattungar. Dom är ju så underbara och jag vill ha dom allihopa!
Ni kan ju gissa hur många gånger jag är inne och pussar på kattungarna varje dag jag är nere på stallet.
 Det blir många gånger! Och varför är jag på stallet? Jo, för att få en extra dos av lycka från den här älskade hästen.










Update!

Nu ligger jag en dag efter här, så nu skriver jag om min dag igår. Vaknade och gick upp och åt frukost ute, det är ju så skönt att sitta ute och äta frukost när det är sånt underbart väder, visst! Sedan blev det lite bråttom, för jag ansåg att jag hade mer tid att njuta av solen än vad jag faktiskt hade. Jag åkte in till stan för att träffa mamma, och var inne hos henne ca. 14.20. Satt och höll henne sällskap ett tag på jobbet, han få i mig 3 koppar kaffe, så ni kanske förstår att jag inte kunde somna igår kväll, smarta jag!

Hur som helst så kom vi ut från hennes jobb och skulle titta på lite kläder. Behövde bland annat svarta bastoppar till jobbet, samt bikinidelar som matchade (har verkligen ingen som matchar, helt otroligt). Jag hittade en jättesnygg tunika och 2 bikinis, samt en helt vanlig svart topp. Mamma hade tidigare på lunchen köpt en blå klänning till mig också.
Tänk vad kläder och shopping får en att komma av sig. Jag hade som mål att köpa en almanacka, eftersom att min tar slut nu sista juni, tror ni att jag köpte en då? Nej, såklart inte. Jag var ju alldeles för upptagen med att hitta snygga kläder för att hinna tänka på en tråkig almanacka! Jaja, får väl köpa den imorgon eller något..

(Jag ber om ursäkt för min otroligt smutsiga spegel!)

 
Min nya supersnygga tunika, är helt kär i färgera ocnh mönstret!
(Var god och notera min otroligt snygga solbränna som jag jobbar hårt på!)

 

De två bikinisarna som jag också köpte, ja, märks det att jag gillar lila eller, haha?

Tisdag

Jesus vad varmt det har blivit ute, hörrni! Inte alls så att jag klagar, det är ju så underbart. Igår låg jag ute minst 3 timmar. Började läsa Kajsa Ingermanssons böcker förra året, och jag har fastnat helt, hon skriver på ett sätt som jag gillar att läsa och böckerna är superbra tycker jag! Jag har hunnit läsa Lyckans hjul och nu håller jag på med Små citroner gula, jag tar dom i en annan ordning är vad dom kom ut, men det spelar ingen roll då de inget hänger ihop, som tur är! Hur som helst fastnade jag ute i baden-badenstolen med boken och läste på en hel del. Jag är jätteknäpp, för när jag hittar en rikgit bra bok så vill jag inte läsa ut den, jag vill att den ska fortsätta i all oändlighet, och varje gång en bra bok tar slut blir jag ledsen och vägrar hitta en ny bok att läsa. Fast det går över och jag hittar tillslut en som jag tycker är minst lika bra!

Hursomhelst hag jag upptäck en riktigt bra sak; Att shoppa ensam! Efter att jag hade varit på sjukhuset så tog jag och gick från SÖS till skanstull (inte ett dugg lång, men iallafall. Jag var ju duktigt som inte tog bussen). Jag var på väg att handla något att äta och tog en sväng in i Ringen. Jag ville verkligen inte ha nån hamburgare eller någon annan typ av snabbmat heller för den delen, är så trött på det och man måste ju hålla sig någolunda nyttig, när man ändå kan! Så jag gick som sagt in till Ringen med Ica som mål. På vägen upptäcker jag ju att det är rea på gång ÖVERALLT. Kan verkligen inte låta bli att gå in och kolla, även om jag inte ska ha något så måste jag gå in (en liten "gullig" tvångtanke om man frågar någon som känner mig, speciellt mitt ex!)
Jag gick bland annat in på Twilfit, en av de enda underklädsaffärerna som har min BH-storlek. Och såklart fastnade jag där en bra stund. Hittade så många fina bhar, även fast jag inte alls behöver någon, snarare att jag har för många nu! Jag fastnade iallafall för en mörkröd bh med lite spets från deras egna märke, och ett till problem jag har är att gå in i en affär utan att komma ut med något. Så ni kan ju lista ut resten. Klart att jag köpte den, men det gjorde absolut ingenting, för den råkade vara på rea och jag tycker att man utan vidare tanke kan betala så lite som 74,50 för en underbart fin bh med kvalitet! Så det gjorde jag, och jag är så nöjd, den satt jättesnygg på också! (Jag är jättedåligt på att prova kläder, brukar oftast bara köpa dem utan att prova, om det inte är något speciellt).

Sedan kom jag hem, åt min mat som jag köpte på ica och sedan åkte jag iväg till stallet för att träna, och pappa åkte med mig. Han har aldrig sett mig och den här hästen träna, så det var roligt att ha honom med, och även om han kanske inte erkänner det till 100% så tyckte han att det var kul att kolla! Tur att det gick så himla bra också, vi hoppade mycket bana, och även en trippelbarr, hur kul som helst. Hon hoppade verkligen med hela ryggen på trippelbarren, min duktiga häst! :)

Såklart har jag bild på min nya snygga bh!


Home sweet home

Eller? Hur som helst är jag iallafall hemma i stockholm igen. Rätt skönt då jag har min lilla häst att ta hand om, men ändå så åkte jag ju ifrån lugnet på landet. Blir ju inte sista gången som jag var där i sommar, men det känns iallafall varje gång man åker därifrån.. Kom iallafall hem runt tvåtiden idag och tog det lugnt ett tag framför tvn. Åkte sedan ner till stallet för att rida lite i den strålande solen. Det är så himla skönt att rida när det är soligt och varmt. Inte så upphetsande att behöva sätta på sig heltäckande byxor, men när man väl sitter där på hästen så är det lugnt värt det! Tog iallafall en skönt tur i skogen och på ängen och hon var taggat till 100 som vanligt, den lilla hästen. Kom hem och åt middag nästan direkt. Gjorde efterrätt bestående av en melonsallad på vattenmelon och honungsmelon, såååå gott!

Ska försöka lägga mig i tid idag tänkte jag, hovslagaren kommer vid 10 imorgonbitti, så jag måste vara på stallet senast 9.30, inte kul alls, men sånt är livet om man har häst, haha. Men jag klagar absolut inte! :)

Lägger upp de sista bilderna från midsommar och landet, så ni har något fint att titta på!

 

Midsommar

Min midsommar i text:

Så otroligt underbart det är att vara här uppe bland alla myggor och ösregn. Hihi, nej, men helt ärligt kommer det sånna underbara dagen som idag. Jag kom upp hit i torsdags ca 21 och gick och la oss nästan direkt, mer eller mindre. Vaknade tidigt och då var det dags att sätta upp flaggstången som farfar så duktigt har jobbat på och gjort helt själv i två års tid. Den blev kanonfin och sedan blev det lunch, typisk midsommarlunch med bland annat farmors underbara silltårta.
Ni kanske börjar fatta att jag tycker att den är god, har tjatat lite om den, och det är såååå god!

 Det som är så härligt med landet är att man inte gör någonting, man sitter och läser, pratar och umgås eller tar långa skogspromenader med hundarna, men ändå så är man inte rastlös. Vi åt kvällsmat bestående av olika pajer, och två av dom hade jag gjort (jag tror att alla tyckte att mina var godast! hihi). Sedan satte vi oss i lusthuset, som farfar också byggt alldeles själv, han är en riktigt duktig gubbe, min farfar! Där satt vi länge, fram till två på natten. Midsommaraftonen avslutades med en promenad ner till forsen, hur mysigt som helst!

Midsommardagen, idag det vill säga sov vi alla länge. Vaknade och började med lunchen nästan direkt. Det blev helgrillad marinerad fläskfilé med grillad potatis och vertesås. Så himla gott. Åt så mycket att jag knappt orkade resa på mig efteråt! Vi satt ute och pratade och solen tittade fram, så jag passade på att ligga och lapa i mig sol, hur skönt som helst. Nu sitter jag inne och fick just igång internet på min bärbara dator. Ja, jag tog faktiskt med den, för jag har ju några filmer i den att kolla på ifall det skulle bli dåligt väder! Man måste ju ha en liten reservplan också. :) Får se om vi ska äta middag snart, jag är fortfarande jättemätt så det lär väl inte komma ner något mer just nu.
Juste det ja, vi fikade ju också. Det blev mina hembakta bullar och jordgubbar med grädde också, efter lunchen. Mmm, så gott det var. Jordgubbar är så underbart, visst!
Jag har också hunnit med att övningsköra idag också. Jag och pappa drog ut med våran Volvo, (har aldrig kört Volvon, för det är en turbo 4a i den, och har aldrig kört med pappa heller, bara med mamma) och det gick faktiskt väldigt bra. Körde lite runt först för att lära känna bilen och sedan iväg mot baggån. Kanonbil, den där Volvon, mycket bättre än Renaulten som jag får köra hemma. men det ska vi väl ändra på nu!

 Nej, nu ska jag nog ut och sätta mig i kvällssolen och njuta, hoppa ni andra haft en underbar midsommar!

Min midsommar i bilder:


  
Här kommer flaggstången upp, och farmor kommer med flaggan!

   
Allihopa (nästan iallafall) och pappa sköter grillen (med min hjälp)
     
Bilder på mina hundar!

  
Titta vad fint lusthuset osm farfar byggt är! (bilden till höger)


Tisdag

Tisdag idag, vilket innebär hoppträning för Lina och Pärlan. Träningen gick superbra! Är så himla stolt över vad jag kommit lång med den kamel/rådjurblandningsliknande hästen som jag började träna för ca ett år sen. Hon har blivit så fin och det är superkul att höra när folk kommenterar hur duktig jag har varit med henne. Sånt rör en ända ner i hjärtat, ska ni veta! Min tränare, Annelie, sa idag att hon knappt känner igen Pärlan längre, och när mamma berättade att jag är jag som har gjort allt jobb med henne, så blev hon imponerad. Jag var ju trots alls 16 när jag började träna upp henne. Men för att inte tråka ut er som inte är ett dugg intresserade hur det går för mig och hästen, så ska jag berätta om min dag innan träningen:

Jag vaknade 12.03 och gick upp på en gång. Jag fick en mycket behaglig överraskning när jag fällde upp persiennerna; Det var sol ute! Soldyrkaren Lina gick såklart fort som bara den ner för trappen, iklädd bikinitrosor samt bh och tog fram min älskade Baden-Badenstol och lade mig i den ute på baksidan. Där låg jag bra länge, innan jag kom på att jag skulle baka bullar till att ta med till landet på midsommar. Så jag kilade in i köket och gjorde underbara bullar (som jag så duktigt inte ens smakade på!). Det blev 49 stycken och gissa om att dom kommer göda upp släkten på midsommar! Mamma och pappa snodde åt sig var sin, och enligt dem fick bullarna ett mycket högt betyg. Tur det, jag får smaka en eller två på midsommar! Det är att rekomendera att kombinera bullbakning och solning, då man kan sola när bullarna jäser, det var skitbra! :) Här kommer en fin bild på bullarna, den som är snäll får smaka. ENJOY! (Sorry, kvaliten är inte mer än vad man kan förvänta sig av en sliten mobilkamera...)


Skinskattebreg, here I come!

Snart är det midsommar, och som alltid har familjen Källqvist (+/- någon person) som tradition att åka till landet som ligger å Skinskatteberg. Så underbart det är att vara där uppe, ingen mottagning på mobilen, ingen som kan störa, förutom om man åker in till "centrum" (ca 2 mil ifrån huset). Hundarna springer lösa dagen runt och vi äter kvällsfika med farmor och farfar, mina älskade farmor och farfar! Man blir så himla liten när man kommer dit. Inga ansvar, inga beskymmer, inga problem, så skönt. Vi åker iallfall upp på torsdag, dagen innan midsommar. Ska bli skönt att komma ifrån allting, även om det bara är för en kort helg. Farmor gjorde en underbart god silltårta förra midsommar som jag inte kunde få nog av, jag som inte ens gillar sill(!) nästan hetsåt den. Jag la ett litet milt hot mot farmor, att om hon inte gjorde den iår så skulle inte jag komma dit. Farmor, som ringde idag, meddelade att silltårtan är planerad och hon ska göra den, så det är fritt fram för mig att åka upp, tack farmor! Nehe, nu har jag precis gjort mitt kvällsstäd (jag har infört en vana att alltid städa mitt rum det sista jag gör på kvällen innan jag lägger mig. Så skönt att vakna upp i ett städat och  fint rum. Tack Erica, som hjälpte mig med denna vana!) så nu ska jag lägga mig och sussa sött och dejta kudden. Hoppas på en trevlig dröm! :) God natt allihopa!


Härliga landet


Forsen vid landet


Lunch inne hos farmor och farfar


Du och Du och Du

Jag älskar dig. det gör jag verkligen, och jag vill att du ska veta det. Efter de här åren vet du redan det hoppas jag, men jag vill att du fortfarande ska veta det. Även fast jag inte kan säga det till dig så kan jag skriva det här och veta att du kommer se det. Det gör mig ändå lite trygg. Att veta att du kommer veta det inom kort. Jag hatar att det är såhär, och om jag kunde så skulle jag vrida tillbaka allting till den 19 oktober 2008. Du vet att jag inte hade något val just då. Har egentligen inget val nu heller, förrutom att få dig att förstå vad du gjort för mig och hur mycket du fått mig att uppskatta mig själv på det sättet jag kan göra idag. Du fick mig att känna mig trygg med någon igen, och du känner mig djupare än vad alla andra gör. Jag vet att jag aldrig kommer träffa på en människa som är så underbar som du är mot mig, och en dag ska jag få ha dig för mig själv igen. Det ska bli så, vad folk än säger. Vill inte, kan inte och kommer inte att släppa taget. Kommer aldrig att sluta kämpa. Jag gör vad som helst för dig och jag vet att du gör det samma för mig! Prinsen, du vet att det är till dig.

Sommarlov!

Igår var det avslutning på skolan, och vi lämnade skolan med både lycka och sorg. Det visade sig att båda våra lärare i kärnämnena (Hotell-ämnen) ska sluta. Inte nog med det, vi har ingen aning om vilka som kommer ersätta dem, så nu har vi inga lärare att komma till i höst. Vi får helt enkelt hålla tummarna på att skolan löser det någolunda bra iallafall!
Det blev trevlig fika hos Erica efter avslutningen, sedan begav vi oss hem till mig för att göra oss iordning och sedan äta middag. Vid sextiden åkte vi vidare till Jenny där vi var ett litet tag. En sväng till Gårdens bad hann vi också med innan vi åkte hem till mig igen för att liva upp stämningen lite. Det blev, trots viss oro, en riktigt trevlig och lyckad kväll. Jag har inte så supermycket att tillägga om kvällen, utan jag lägger upp några bilder istället!

      
Här ser vi en tydlig övergång från en nykter Lina till en onykter Lina...


Solnedgången över Drevviken


Och så lite partybilder..

No hope, no love, no glory. No happy ending?

Tänkt vad man tar saker och ting för givet. Man tar för givet att ens föräldrar alltid kommer finnas där för en och hjälpa en i de problem man kan tänka försätta sig i, man tar för givet att provet nästa vecka kommer lösa sig, man tar för givet att man kommer vakna varje morgon. Men sen kommer de dagar då man faktiskt tar och funderar på allt det här. Varför tar vi allt för givet? Vi vet ju att våra föräldrar kommer att gå bort. Inte idag, inte imorgon. Men dom kommer gå bort, lika så kommer vi gå bort. Vad ställd an blir av att tänka så, man blir verkligen så liten och hjälplös som man faktiskt är.. Tråkigt att tänka så, så från och med nu tänker jag bara låta mig själv tänka på det sätter max en gång i kvartalet, punkt slut!

Hoppas ni haft en bra dag, allihopa! :) Lägger upp en sol nu så ni inte blir allför dystra av inlägget!



Min förebild.

En av mina största förebilder här i livet är faktiskt min bror, även fast han inte vet om det. Egentligen visste jag inte heller om det själv förrens idag. Hur mycket vi än tjafsar och hur mycket dumma saker vi än säger till varandra, så är han faktiskt den person som jag verkligen ser upp till. Det han tror på håller han sig vid, han viker sig aldrig, vilket gör honom till den starka och respektabla person som jag anser att han är. Han är en person med mycket charm och karisma och jag är övertygad att han kommer lyckas bra i livet, då han är enormt vältalig. Även fast han kan vara lat och inte lägga energi på saker så kan han lika gärna ge sig fan på att lyckas, och när han gör det, då lyckas han också. Jag har lärt mig mycket av min bror och det planerar att fortsätta göra det.

Idag var en dag jag aldrig kommer att glömma. Idag tog min förebild sin student, och gav mig ett av de finaste minnena jag kommer ha med honom:
De stod på scenen och deras rektor hade precis haft tal. Det var dags för rektorn att klippa bandet för att låta eleverna springa ut, nerfrån scenen. Jag, som var ansvarig för kameran och att ta bilder, stod såklart längst fram, framför Marcuz. Jag hinner ta ett kort när bandet klipps och han tar sats för att springa ner. Mer än så hinner jag inte. Han springer ner från scenen skrikandes, rakt fram till mig, hans lillasyster, kramar mig och lyfter upp mig i luften samtidigt.
Jag är inte en så blödig person i vanliga fall, men här fick han, Marcuz Källqvist, min underbara bror, min förebild, mitt "samma kött och blod", mig att gråta.
 






Grattis till studenten, älskade bror. Du kommer bli något stort en dag!

Sommar och sol

Ni vet alla hur det är att skriva en uppsats om ett tilldelat ämne, och man hittar verkligen ingen ispiration som helst. Hur som helst, det har jag lidit av. Skulle skriva ett debattinlägg i Svenska B med ämnet yttrandefrihet. Fick verkligen inte upp någon ide alls, till jag kom på skoluniformen. Så jag beslöt mig för att skriva om det, och tror det eller ej. jag blev klar!
Efter ett glas rosévin samt mycket bollande fram och tillbaka med både mamma och pappa så blev jag klar. Resultatet är väl kanske inte det bästa det kunde varit, men jag är ändå nöjd med att jag tog tag i det nu. Så, där var det sista skolarbetet klart, och är jag äntligen fri att få vila och slappna av.

Imorgon tar min kära bror studenten och det kommer förhoppningsvis bli en trevlig dag. Ska väl hålla lite koll på honom så att han inte blir alltför överförfriskad och ramlar in genom dörren utan att öppna den när hela släkten sitter här hemma. Hihi, en bra sak med att han tar studenten nu och jag nästa år är att jag kan studera honom och se hur full han blir, och sedan vara snäppet minde full än när det är min tur. Smart jag är va :)

Nu ska jag se till att fixa min kavaj också, ska sy in den lite, och ska väl se om jag får hjälp av min kära mor till att mäta osv.
Lovar att försöka bli bättre på att skriva i bloggen, och hoppas att jag kommer hålla löftet också. Bajbaj sålänge :)

Inte långt kvar nu

Jaha, mina kära vänner. Snart är det sommarlov. Ett långt skönt, välförtjänat sommarlov. Fler än jag som kommer ligga på playan hela sommaren? Hihi. Nej, men lite nytta måste man ju hinna med också, vi får se hur det blir med den saken.
Nu sitter jag i skolan och har precis skrivit klart mitt Special Project i engelska B. Det blev en uppsats om min älskade mamma. Hon kräver att få läsa den, och tjatar hela tiden. Man kanske ska använda det och köra på en byteshandling.. Ett par jeans mot uppsatsen, tror ni att hon går på det? Tror inte jag...

I helgen, då hände det spännande saker så det kändes ända upp i soptippen! Min mammas jobbarkompis är en duktigt fotograf också, och hon var med oss ut till stallet och fotade. Såklart lägger jag upp bilder hära! :)




RSS 2.0